Prostreno.cz

Důvody, proč by ženy měly pravidelně jíst mrkev

Každý měsíc trpíte premenstruačním syndromem? Máte suché vlasy a špatnou kvalitu pleti, zatímco vám zoufale schází energie? Na všechny tyto problémy existuje jedno překvapivé a křupavé řešení. Mrkev!

Že mrkev je zdravá? To je slabé slovo! Kořenová zelenina, která podle některých pramenů pochází z jižní Asie, poskytuje prevenci před rakovinou, prospívá zraku, posiluje imunitu a detoxikuje organismus. Zároveň usnadňuje redukci váhy, chrání pokožku před UV slunečním zářením a harmonizuje střevní mikroflóru. Tím ovšem výčet jejích pozitiv zdaleka nekončí. Jaké blahodárné účinky nabízí výhradně ženám?

Úleva od PMS, na které si smlsnete

Oranžový poklad ze zahrádky obsahuje unikátní druh vlákniny, který si odborníci dávají do souvislosti s regulací rozbouřených hormonů. K čemu je to dobré? Tím, že normalizuje poměr mezi estrogeny, progesteronem a kortizolem, prokazatelně mírní všechny otravné příznaky premenstruačního syndromu, a to včetně podrážděnosti, přecitlivělosti, bolesti prsou a únavy. Co se týká samotné menstruace, zmíněná dobrota rovněž spolehlivě tlumí bolesti s ní spojené, o čemž se moc nemluví.

Zdroj energie, který je potřeba

Klesající výkonnost, pocity vyčerpanosti, náchylnost k infekcím, zhoršená kvalita vlasů i rozpraskané koutky. Tohle všechno bývají příznaky nedostatku železa. Dle názoru lékařů jsou deficitem uvedeného minerálu ohroženy mnohem častěji ženy než muži. Jak situaci napravit? To je snadné, dávejte si mrkev, jež má železa doslova na rozdávání. Nelze opomenout, že každé její sousto se podílí i na regeneraci svalů.

Hezčí pleť a silnější vlasy

Jmenovaná ingredience, jež se hodí do celé řady receptů, se může pochlubit vysokým podílem vitaminu A. Tato cenná živina nemá blahodárný vliv jenom na oči, neboť všemi silami podporuje krevní cirkulaci a urychluje „opravy“ kožních tkání, čímž zlepšuje kvalitu pleti. „Áčko“ má co mluvit i do produkce olejů na pokožce hlavy, tudíž zabraňuje vysušování kadeří a činí je tak odolnější, zdravější a poddajnější.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat