Prostreno.cz

Co všechno riskujete, když se nenamažete opalovacím krémem

Předčasné vrásky, špatná kvalita pleti, pigmentové skvrny nebo zvýšená pravděpodobnost rakoviny kůže. Tohle všechno hrozí každému, kdo aplikaci opalovacího krému považuje za naprosto zbytečnou. V sázce je ovšem i funkčnost imunitního systému!

Jste člověk, který se zodpovědně stará nejen o svůj vzhled, ale i zdraví? Pak byste možná nikdy nevyšli ven z bytu, aniž byste se důkladně nenamazali opalovacím krémem. A podle odborníků děláte jen dobře! Čistě teoreticky, co by se stalo, kdybyste to neudělali?

Rychlejší stárnutí, o které nikdo nestojí

Vystavování se slunci negativně ovlivňuje vizáž více, než si je kdekdo vůbec ochotný připustit. A to je ten problém! Ultrafialové záření se totiž skládá z UVA a UVB paprsků, přičemž ty první pronikají hluboko do pokožky, kde mají na svědomí změny vedoucí k rychlejší tvorbě předčasných vrásek. Ani s druhými ze jmenovaných si ale není radno zahrávat, neboť jsou velice silné a bývají příčinou spálenin, vyrážek a fotodermatózy (onemocnění vyvolané solární radiací).

Pigmentové skvrny jako nechtěná ozdoba

Co si budeme namlouvat, nejen nežádoucí vrásky, ale i tmavé „fleky“ jsou pořádným kosmetickým strašákem, jež moc parády nenadělají. Souhlasíte? Dermatologové připouštějí, že nejčastějším strůjcem „pigmentového nadělení“ je nadmíra opalování a nedostatečné množství ochranných prostředků. Pro kompletní výčet pachatelů je třeba uvést, že v něm má prsty také dlouhodobé užívání antibiotik, jaterní potíže či genetika.

Zvýšené riziko rakoviny kůže

Američtí experti jsou na základě četných studií přesvědčení, že doslova každý pobyt na slunci bez použití UV filtru pleť nesmírně poškozuje, zatímco výrazně zvyšuje riziko rakoviny kůže i jiných orgánů. Ve vědeckých kruzích se také objevují názory, že zmíněné UVA paprsky zpomalují imunitní reakce organismu, tudíž nahrávají nejrůznějším zdravotním komplikacím. A to na klidu rozhodně nepřidá! Vidíte sami, „opalovák“ je naprostou nutností, bez které se zkrátka neobejdete…





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat