Prostreno.cz

Padající vlasy: Na vině může být antikoncepce i kosmetika

Den co den zbavujete svůj hřeben celých chomáčů vlasů? Možná vám takhle tělo dává najevo, že byste měli navýšit hladinu vitaminu D. Důvodem však může být i to, že kvůli nedostatku času či pohodlnosti sázíte na suchý šampon.

Kolik vlasů denně by vlastně mělo vypadnout, aby to nijak nevybočovalo z normality? Dobrá otázka, na kterou se odpovědi stále různí. Zatímco některé zdroje sdělují, že rozloučení se s 90 až 100 „kusy“ je naprosto v pořádku, jiné zase varují, že tento počet už je alarmující. Buď jak buď, není pochyb o tom, že pokud se hříva ztenčuje až moc, každý člověk to bezpečně pozná. Víte o tom svoje? Pak vás asi nepotěší, že za tyhle ztráty si možná můžete úplně sami. Nemáte co dočinění s těmito faktory?

Antikoncepce. Ta má temnou stránku

Antikoncepční pilulky jsou nejoblíbenějším nástrojem prevence těhotenství určené primárně ženám. Na jedné straně poskytují velké pohodlí a jistou svobodu, neboť jejich uživatelky netrpí obavami z početí, přičemž tlumí bolesti spojené s menstruačním cyklem. Na straně druhé ale bývají spojovány s hormonální nerovnováhou, což je jedna z nejčastějších příčin padání vlasů. Tedy alespoň podle odborníků. Ano, i odtud tedy může foukat ten pomyslný vítr…

Suchý šampon není tím, za koho se vydává

Co se týká suchých šamponů, jistě se shodneme na tom, že tyto kosmetické produkty jsou stále vyhledávanější. A není se co divit, neboť dokážou ušetřit čas, jehož permanentním nedostatkem moderní populace trpí. Je jejich používání naprosto bez rizika? Tak to bohužel nikoli. Podle některých expertů jejich chemické složky zbytečně ucpávají póry, dráždí pokožku hlavy a oslabují vlasové folikuly. Následky? O těch máte jasno pokaždé, když vezmete hřeben do ruky.

Nedostatek vitaminu D. Je to váš případ?

Věnujete vitaminu D takovou pozornost, jakou si zaslouží? Sáhněte si do svědomí a zkuste nad tím popřemýšlet. Vždyť pomáhá regulovat množství vápníku a fosforu v těle, čímž zachovává ve formě vaše kosti, svaly a zuby. „Déčko“ také přispívá k nižšímu riziku rakoviny a diabetu, zatímco zvyšuje bojeschopnost s břišním tukem. Věděli jste, že jeho podmírou značně utrpí i váš účes?

Je prokázáno, že nedostatek této živiny „má prsty“ v nadměrném vypadávání koruny krásy, proto se zaměřte na její bohaté zdroje v podobě lososa, tuňáka, sardinek a červeného masa. Směřovat svou pozornost můžete i k vejcím, droždí, žampionům nebo hovězím játrům. Sluší se dodat, že do stravy se vyplatí zahrnout i mandle, obiloviny, tofu a ovesné vločky.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Frittata s hráškem

(21 hlasů)

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat