Prostreno.cz

Jak kokosové mléko působí na pleť, vlasy a zdraví

Žádné pupínky, jen krásná pleť a vyživené vlasy? Povolejte do zbraně kokosové mléko, které je běžně dostupné v každém supermarketu!

Kokosové ořechy se pěstují v jižní Asii, Malajsii a Polynésii, přičemž jsou vysoce výživné, plné vlákniny a bohaté na vitaminy C, E, B1, B3, B5 a B6, stejně jako na minerály, včetně železa, selenu, sodíku, vápníku, hořčíku a fosforu. Na rozdíl od kravského mléka je kokosové mléko bez laktózy, což je dobrá volba pro všechny, kteří jsou na mléko alergičtí. Kokosové mléko se však nepoužívá jen jako potravina, pomáhá totiž zevnitř i zvenčí. Jakým způsobem?

Ošetření suchých, poškozených vlasů

Kokosové mléko je vynikající hydratační krém. Používá se k léčbě suchých, poškozených vlasů, ale i pro zklidnění svědění na pokožce hlavy. Jednoduše umístěte plechovku neslazeného kokosového mléka do chladničky (na noc) a dopoledne jej naneste na vlasy od kořínků ke konečkům. Jemně vmasírujte i do již zmíněné pokožky. Hlavu zakryjte igelitovým sáčkem a ručníkem a masku nechte 20 minut působit, poté ji smyjte. Jedná se o vynikající kúru na roztřepené konečky!

Podpora růstu kštice

Kokosové mléko obsahuje všechny nezbytné živiny potřebné pro zdravé vlasy. Ty dokonce mohou podpořit aktivitu folikulů a růst vlasů. Za tímto účelem smíchejte asi čtvrtinu šálku kokosového mléka s půl šálkem vody. Pro další výhody přidejte několik kapek levandulového esenciálního oleje, který dodává příjemnou vůni, ale také zlepšuje krevní oběh, čímž zabraňuje vypadávání vlasů. Směs vmasírujte do pokožky hlavy a nechte asi dvě hodiny působit, poté opět smyjte.

Kondicionér

Kokosové mléko změkčuje vlasy, zesiluje je a usnadňuje jejich rozčesávání. Toužíte-li po větším objemu, a to bez mastných pramenů, přidejte malé množství kokosového mléka do svých dlaní a vpracujte do kštice – od kořínků až po konečky.

Prostředek proti předčasnému stárnutí

Kokosové mléko může také pomoci zlepšit vzhled a zdraví vaší pleti. Vzhledem k tomu, že je zásobárnou vitaminu C, udržuje ji pružnou, zabraňuje vzniku stařeckých skvrn, ochabování pleti a vráskám. Poloviční šálek kokosového mléka a pět kapek eukalyptového oleje se považují za výbornou obličejovou masku! Nechte ji 10 minut působit a následně smyjte vlažnou vodou.

Lék na akné

Pokud máte aknózní pokožku, použijte kokosové mléko jako čisticí prostředek. Jeho antibakteriální vlastnosti působí proti vzniku pupínků a navíc olej a tuky v mléce nezanášejí póry.

Hydratační zázrak

Pravděpodobně jste již slyšeli o mléčných lázních. Tak na nic nečekejte, do lázně vlijte kokosové mléko a navrch přidejte šálek růžové vody, která koupeli přidá báječnou vůni. 15 minut odpočívejte, abyste obnovili vlhkost suché pokožky. (Kokosové mléko však také můžete vtírat přímo do kůže.)






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Palačinky

(1 hlasů)

Špenátová omeleta

(34 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat