Prostreno.cz

Jak nesabotovat vlastní spánek?

O tom, co všechno dělat a nedělat, abyste spali tvrdě a zdravě, jsme psali už několikrát. Tentokrát pro vás máme tři činnosti, kterými si spánek sabotujete vy sami. A naprosto zbytečně.

Takže na co bychom měli v budoucnu zapomenout, abychom se mohli v klidu na celou noc pohroužit do říše snů?

Spaní s mobilem v ruce

Co si myslíte, že se stane: Uprostřed noci vám pošle váš pan božský/vaše osudová žena SMS zprávu, protože to bez vás tak dlouho už nemůže vydržet/chce vám vyznat lásku/zrovna se mu nebo jí o vás zdálo… A vy mu/jí odepíšete něco děsně romantického a zase usnete s tím nejkrásnějším pocitem.

Co se opravdu stane: Jsou dvě možnosti. V té první se vaše očekávání nenaplní – žádná SMS nepřijde, ale vy se přesto budete budit každou hodinu, protože „co kdybyste náhodou zvuk mobilu přeslechli“. Ráno budete nevyspalí a nerudní.

Druhá možnost vaše očekávání sice naplní, ale váš milovaný/vaše milovaná vám pošle SMS v té nejnevhodnější době, takže přeruší váš spánek a vy nebudete moci dlouho usnout (ráno budete nevyspalí a nerudní), případně zahájíte několikahodinovou SMS konverzaci a spánek se konat nebude (ráno budete nevyspalí a nerudní).

Spaní na gauči

Co si myslíte, že se stane: Za třicet minutek, jen co se trochu osvěžíte lehkým zdřímnutím, si plni nové energie dojdete dát sprchu, vyčistíte si zuby, pečlivě odlíčíte obličej a odeberete se do postele.

Co se opravdu stane: Probudíte se na gauči ve 3:40. Jednu ruku vůbec neucítíte, zato se velmi bolestivě ozvou vaše záda. V puse budete mít podivnou chuť, kostýmek/sako do práce vypadá, jako by ho sežvýkalo několik přežvýkavců najednou. Začnete se litovat a přemýšlet o smyslu života, možná si i popláčete. Uprostřed toho všeho zase usnete. Ráno budete nevyspalí a nerudní.

Spaní, když musíte „na malou“

Co si myslíte, že se stane: Vůbec nic, prostě ten pocit zase zaspíte.
Co se opravdu stane: Samozřejmě si nepočuráte postel, to se nemusíte bát. Ovšem celou noc se vám budou zdát sny, v nichž vás honí bláznivý masový vrah s metrovou mačetou a vy do toho navíc zoufale hledáte toaletu. Když se pak o několik hodin později zborcení potem probudíte, z posledních sil a v poslední chvíli dosprintujete na záchod, kde strávíte sedm minut, navíc vás po návratu do postele bude nadále pronásledovat nepříjemný sen a také nepříjemný pocit v oblasti břicha. Ráno budete nevyspalí a nerudní.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Uzená polévka

(1 hlasů)

Brokolicové placičky

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat