Prostreno.cz

Nejlepší přírodní antihistaminika: Sáhněte po ananasu nebo kopřivě

Pokud trpíte na sezonní alergie, víte, jak náročné to může být. Kýchání, svědění očí, přetížení a tlak dutin. Všechny tyto příznaky se mohou stát téměř nesnesitelné. Co dělat v případě nouze? Sáhněte po ananasu nebo kopřivě!

Ne, nemusíte hned utíkat do lékárny. Senná rýma, alergická rinitida nebo sezonní alergie si sice většina lidí spojuje s léky na předpis, nicméně tyhle medikamenty mají svůj vlastní dlouhý seznam vedlejších účinků. Antihistaminika se dají „sehnat“ i jinak!

Alergie jsou imunitní odpovědí na jinak neškodnou látku. Tato látka, ať už se jedná o pyl nebo prach, přichází do styku s buňkami ve sliznicích vašeho nosu, úst, hrdla, plic, žaludku a střev. To spouští uvolňování histaminu, který je součástí imunitního systému, jenž stojí za všemi symptomy spojenými s alergiemi. Jste proti chemii? Pak úlevu hledejte u přírodních zdrojů antihistaminik!

Kopřiva dvoudomá

Kopřiva dvoudomá je běžnou bylinou přírodní medicíny, která plní úkol plnohodnotného antihistaminika. V jedné studii 58 % účastníků po konzumaci kopřiv zaznamenalo snížení příznaků alergie. (Tyto kopřivy byly sušené mrazem.) Za doporučenou denní dávku při potížích se přitom považuje 300 miligramů bylinky denně.

Kvercetin

Kvercetin je antioxidant, jenž se přirozeně vyskytuje v cibuli, jablku a jiných produktech. Výzkumy dokazují jeho antihistaminické účinky. Ve skutečnosti kvercetin mírní potíže s dýcháním a snižuje zánětlivou odpověď v dýchacích cestách. Kvercetin si také můžete zakoupit jako doplněk stravy, ale nejprve se pokuste zvolit přírodní zdroje.

Bromelin

Bromelin je sloučenina nejčastěji se vyskytující v ananasech. Říká se o ní, že je účinná při léčbě respiračních potíží a zánětů souvisejících s alergiemi. Výzkumníci jisté studie navrhují užívat něco mezi 400 až 500 miligramy bromelinu třikrát denně. Nebo zvýšit konzumaci ananasu. Co je pro vás přijatelnější?

Vitamin C

Vitamin C je snadno dostupné přírodní antihistaminikum, které má domov u většiny druhů ovoce a zeleniny. Protože je bez vedlejších účinků a netoxický, jedná se o bezpečné řešení pro léčbu ucpaného nosu a dalších nepříjemných příznaků sezónních alergií. Odborníci doporučují brát alespoň 2 gramy denně, aby se dosáhlo těch nejlepších výsledků.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat