Prostreno.cz

Odšťavněte vše, co máte po ruce. Tělo vám poděkuje

Že grapefruit, brokolici, červenou řepu nebo jahody musíte jíst jenom se nedají rozšmelcovat? Co vás nemá. I tyhle potraviny můžete důkladně "vyždímat“ a přeměnit je na tekuté medikamenty, které vás občerství a nakopnou!

Touha po zdravějším životním stylu nebo hubnutí. To jsou zřejmě nejčastější důvody, kvůli kterým lidé zvažují koupi odšťavňovače. I vás vlastnictví tohoto přístroje nesmírně láká? Pak si zrovna s ním pořiďte i zásoby těchto potravin. Získáte z nich nápoje nabité prospěšnými látkami i úžasnými benefity!

Citrusové plody. S těmi nešetřete

Podle jistých historických pramenů byly citrusové plody pěstovány již před 4000 lety, ovšem do Evropy se dostaly až mnohem později. Dnes mají pověst prostředků posilujících imunitní systém, kosti a zuby, zatímco snižují riziko srdečních chorob a pozitivně ovlivňují trávicí systém. Citrony, pomeranče, grapefruity a limetky bývají spojovány také s regulací škodlivého cholesterolu, útlumem depresivních nálad i léčbou akné.

Brokolice. I ta se dá rozšmelcovat

Jednoletá brukvovitá košťálová zelenina je odborníky na výživu vychvalována do nebes. Nabízí vitaminy A, B1, B2, B3, C, E, kyselinu listovou, vlákninu a požehnaně minerálních látek. Brokolice působí jako antioxidant, pomáhá normalizovat krevní tlak a prospívá očím. Američtí lékaři z Georgetownské univerzity zastávají názor, že její složení dokáže „opravit“ DNA v zasažených buňkách a zabránit tak rakovinovému bujení. A že tuhle zelenou krásku nelze odšťavňovat? Ale kdeže…

Jahody jako sladké občerstvení

Máte v mrazáku ještě zbytky jahodové úrody? Jakmile vlivem pokojové teploty trochu „povolí“, neváhejte si z nich připravit džus. Ten zmírní nepříznivý dopad ultrafialového záření na vaši pokožku, zatne tipec produkci stresových hormonů a urychlí metabolismus. Jahodové pohlazení ovšem udělá dobře i vaší pleti, protože vlivem obsažené kyseliny ellagové podpoří její elastická vlákna, čímž zachová pružnost i elasticitu.

Červená řepa, vychvalovaný zázrak

Chcete-li i psychicky náročným obdobím proklouznout s úsměvem na rtech, hoďte do odšťavňovače řepu, která platí za bohatý zdroj folátů, tedy skupiny vitaminů B. Tyto látky jsou známými bojovníky proti depresi a spolehlivými „uklidňovači“ vyšponovaných nervů. Řepa rovněž posiluje kardiovaskulární zdraví a reguluje krevní tlak i hladinu cholesterolu. Předchází také zánětům, čistí krev a dodává energii. A to se hodí za všech okolností…

Zdroj: all-about-juicing.com/how-to-juice-broccoli.html, livesimplynatural.com/beginners-guide-juicing/





Celkem 1 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat