Prostreno.cz

Co se stane s vaším tělem, když budete pít čistou vodu

O poznání lepší obranyschopnost, paměť, trávení i soustředění. To jsou bonusy, jež naleznete v každé sklence i kapce vody. S její pomocí ale zaženete také otravné bolesti hlavy či kloubů, které vás tolik omezují!

Častým problémem moderní populace je prý dehydratace. Tedy alespoň podle odborníků, kteří neustále připomínají, že ideální tekutina pro plnění pitného režimu je obyčejná voda. Jenže řekněme si upřímně, kolik lidí ji skutečně pije? Sortiment nealkoholických nápojů včetně džusů, šťáv, sirupů, sladkých limonád a energetických drinků je natolik široký, že na kapalinu bez chuti kdekdo zapomíná. A to je právě ta chyba! Proč byste ji měli pít i vy?

Silnější imunita. Ta se hodí vždycky

Jste nějak podezřele náchylní k nemocem? Možná proto, že nepijete vodu. Ta totiž tělu přináší celou řadu stopových prvků i minerálních látek, přičemž funguje jako chladicí zařízení, které brání přehřátí organismu. Dostatečná hydratace rovněž odstraňuje ze systému toxiny a nahromaděný „odpad“, čímž se zlepšují imunitní reakce.

Lék na bolest? Samozřejmě

Jedním z varovných signálů, že zavlažování svých útrob hodně podceňujete, je úporná bolest hlavy. První pomoc proti téhle nepříjemné patálii tedy není nic jiného, než sklenka zmíněného životabudiče! A co víc, již několik nezávislých studií naznačilo, že tento „medikament“ tlumí i bolesti kloubů. Uznejte sami, že ani ta pomyslná kapka by neměla přijít nazmar…

Bezproblémové trávení? O tom nepochybujte

Špatné stravovací návyky, alergie na určité potraviny, premenstruační syndrom, úzkostné stavy nebo stres. Tohle všechno může zažívání negativně ovlivnit, stejně jako užívání některých léků či špatně fungující štítná žláza. Tak či tak, východisko z této neblahé situace představuje voda, která má přímý vliv na metabolismus, zatímco „rozváží“ přijaté vitaminy, bílkoviny a další živiny.

Neomylná paměť, kterou potřebujete

Není žádným tajemstvím, že uvedená „obyčejná tekutina“ zasahuje do veškerých tělesných procesů. Její nedostatek vede nejen k únavě, ale i narušení kognitivních funkcí. Odborníci zastávají názor, že i dvouprocentní úbytek vody způsobuje problémy s krátkodobou pamětí, přičemž značně omezuje schopnost soustředění. Kolik sklenic jste od rána vypili?





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s našlehanou ricottou

(21 hlasů)

Kokosové lívance

(29 hlasů)

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat