Prostreno.cz

Každodenní návyky, které nahrávají závratím

Je vám nějak divně od žaludku a všechno se s vámi točí? Možná jste jen něco špatného snědli. Anebo taky ne. Viníkem může být dehydratace, spánková deprivace i nadmíru stresu, s nímž si vaše tělo už neví rady!

V odborných knihách bychom se dočetli, že závrať je pocit nevolnosti, při němž se postiženému točí hlava, vrávorá a cítí slabost. Tento nepříznivý stav je často doprovázen zvracením, nadměrným pocením i nejistotou při pohybu v prostoru, což samozřejmě není vůbec nic příjemného. Bývá vám takhle špatně až podezřele často? Pokud se nejedná o příznak vážnějšího onemocnění, příčinou může být váš způsob života. A to bez legrace! Čím vším jdete závratím naproti?

Až moc se stresujete

Vlivem náročného zaměstnání jste pod velkým tlakem, takže nervozita, shon i stres je vaším „denním chlebem“? To nevěstí nic dobrého. Podle odborníků dlouhodobá psychická zátěž vede nejen k poruše zažívání, mdlobám a „motolicím“, ale dokonce i k rakovině. Vědci si to vysvětlují tím, že neustálý nepokoj podstatně oslabuje imunitní systém. Nadbytek stresových hormonů také nahrává růstu rakovinných buněk a zvyšuje náchylnost k zánětům, čímž se celá situace dramaticky zhoršuje. Sáhněte si do svědomí, nechtělo by to trochu zvolnit? Zdraví máte jenom jedno!

Ponocujete. A to je špatně

O tom, že kvalitní noční odpočinek je pro fyzickou i psychickou kondici zkrátka nepostradatelný, jste jistě za svůj život slyšeli nejméně stokrát. Ale opravdu trávíte v peřinách těch doporučovaných osm hodin? Poznatky studie publikované v magazínu The Journal of Health Sciences informují o tom, že spánková deprivace zvyšuje pravděpodobnost závratí, stejně jako kardiovaskulárních chorob, cukrovky, nadváhy a diabetu. Odeberete se dnes „na kutě“ o něco dřív? Je to pro vaše dobro…

Dehydratace jako hlavní viník

A teď se přiznejte, jak jste na tom s pitným režimem? Vzhledem k tomu, že vaše oblíbená káva odvodňuje, je třeba neustále doplňovat hladinu tekutin, a to bez ohledu na roční období. Američtí specialisté působící na univerzitě v americkém Connecticutu jsou na základě vlastního průzkumu přesvědčení, že dehydratace má spoustu nežádoucích účinků, včetně nevolnosti, podrážděnosti, bolestí hlavy a dlouhotrvající únavy. Tak na nic nečekejte a načepujte si pořádně velkou sklenici vody!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat