Prostreno.cz

Jadérka z melounu užívejte pro sexuální zdraví

Také patříte k věčným odmítačům jadérek z melounu? Pak děláte obrovskou chybu! Okrádáte se totiž o kopec zdraví, které v sobě ukrývají!

Je celkem pochopitelné, že jsou tato malá černá semínka pro většinu lidí otravná. Co když vám však prozradíme, že jsou zdrojem vzácných látek, prospěšných pro vaše zdraví, a proto je škoda si je nedopřát? Nechte se překvapit tím, co zjistili vědci, a podívejte se, proč byste melounová jadérka rozhodně neměli vyhazova!

Patří do těla, ne do koše!

Melounová jadérka jsou doslova synonymem zdraví a prospěšnosti. Obsahují vzácné aminokyseliny (tryptofan, arginin, citrulin a lysin), velké množství vlákniny, hořčíku, železa, lykopenu, vitaminů A, B a C. Navíc podle výzkumníků zlepšují sexuální zdraví a podporují erekci. Dále výrazně stimulují trávení a pomáhají při léčbě žloutenky, aterosklerózy, vysokého krevního tlaku, jakožto i zvětšené prostaty. Sáhněte po nich i tehdy, jestliže opakovaně míváte potíže s močovým měchýřem nebo ledvinami. Dost důvodů k tomu, dopřávat si je ve velkém, že? Ale pozor, nestačí je pouze spolknout!

Staré dobré pražení

Aby semínka mohla ve vašem těle „zaúřadovat“ tak, jak mají, musíte je rozkousat! Jejich léčivá síla se rovněž dává do pohybu uvařením nebo opražením. Když je řeč o vaření, klidně si z nich můžete připravit čaj. Získáte tak jistotu, že se vám do těla dostane to nejlepší z nejlepšího! Stačí, když si dvě lžíce usušených nebo na prášek pomletých jadérek zalijete vroucí vodou, necháte louhovat asi 35 minut a vypijete alespoň jeden šálek denně.

Další, neméně důležité účinky

Kromě výše uvedených příznivých vlivů je třeba zmínit i to, jak uvedená semínka výrazně prospívají střevní flóře a odstraňují střevní parazity. Díky svému jedinečnému obsahu zlepšují dokonce i paměť. Konkrétně v asijských zemích jsou si těchto předností dobře vědomi, tak je běžně přidávají do ovocných i zeleninových salátů. V každém případě je vyhozených semínek velká škoda! Koneckonců, mýtus, že vás po konzumaci semínka v břiše vyroste meloun, je opravdu jen dětskou povídačkou.

Zdroj: eatthis.com, healthline.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Frittata s hráškem

(21 hlasů)

Croissanty s vanilkovým krémem

(38 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat