Prostreno.cz

Meloun není jenom k jídlu. Proč si ho dávat i na vlasy

Jste fanouškem melounu, který znáte jen z koktejlů a osvěžujících salátů? Seznamte ho také s majonézou, díky čemuž získáte výživnou vlasovou masku urychlující růst! Tenhle zlepšovák zaceluje i rozdvojené konečky.

Meloun? Tak ten k létu neodmyslitelně patří, co si budeme povídat! Ačkoli ho většina lidí řadí mezi ovoce, jde o druh plodové zeleniny, jejíž název pochází z řečtiny, přičemž by se dal volně přeložit jako zralé jablko. Nosíte si domů tuhle šťavnatou dobrotu často? Dobře děláte. Co všechno vám poskytne?

Benefity pro zdraví, které stojí za to

Plod patřící do čeledi tykvovitých se může pochlubit zajímavým nutričním profilem. Díky tomu do značné míry přispívá k prevenci rakoviny prsu a osteoporózy. Několik nezávislých studií potvrdilo, že je rovněž nápomocný při spalování kalorií, zabraňuje nadměrnému hromadění tělesného tuku a zvyšuje energetickou hladinu. Je to všechno? Co vás nemá!

Sladká kosmetika, na níž si pochutnáte

Meloun platí i za parádní zásobárnu beta-karotenu, který se v organismu samovolně mění na vitamin A. Je prokázáno, že „áčko“ snižuje pravděpodobnost degenerativních očních onemocnění a předchází šerosleposti. Tenhle vitamin ocení i pokožka, neboť bojuje proti černým tečkám a všemi silami podporuje integritu kůže. Když už jsme u toho zkrášlování, měli byste vědět, že zmíněnou potravinu přivítají i vaše kadeře. S otevřenou náručí!

Hříva jako z reklamy? Můžete ji mít

Naprosto jedinečné složení jmenované zeleniny posiluje vlasová vlákna, urychluje růst a působí proti nadměrnému vypadávání, zatímco dodává tolik potřebnou hydrataci. Jak tyhle benefity „dostat na svou hlavu“? Smíchejte polévkovou lžíci majonézy s trochou červené dužiny. Ano, slyšíte správně. Pokud se ptáte, proč zrovna majonéza, ta vlivem vysokého obsahu tuků umí zocelit a vyhladit povrch kštice. Uplatní se ale i v případě rozdvojených konečků. Jakmile obě ingredience spojíte dohromady, čímž vznikne úžasná maska, v aplikaci vám už nic nebrání. Na závěr je třeba dodat, že ideální doba působení je půl hodiny, poté si vlasy umyjte běžným způsobem. Čím častěji budete tuto kúru opakovat, tím lepších výsledků se dočkáte.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat