Prostreno.cz

Jak se podomácku vypořádat s bradavicemi

Že bazalka, kurkuma a jablečný ocet se hodí jenom do jídla? Co vás nemá! Tyhle potraviny se vyplatí povolat i tehdy, když se vám nedaří zbavit se bradavic! Jak přesně s nimi zacházet?

Z aktuálních lékařských dat vyplývá, že s bradavicemi má zkušenost každý desátý našinec. Zatímco některé kožní novotvary mizí poměrně rychle, jiné dokážou svého „majitele“ potrápit týdny, měsíce, či dokonce roky. Za jejich vznikem stojí papilomavirus (ve zkratce HPV), který napadá lidské buňky. Bohužel se snadno přenáší dotykem, takže nepěknou estetickou „ozdobu“ může vyfasovat každý člověk, který s ním byť jen na moment přijde do styku. Jenže co pak? Kdo není nakloněn chirurgickému zákroku, popřípadě odmítá podstoupit kryoterapii (zmrazení tekutým dusíkem), ten může vyzkoušet domácí prostředky. Konkrétně tyhle jsou mnohokrát prověřené!

Bazalka, zelená první pomoc

Bazalka si jakožto oblíbená ingredience dokonale rozumí se zeleninovými pokrmy, omáčkami a těstovinami. Ovšem pozor, tato bylinka má i nesporné léčebné účinky! Pomáhá totiž při pocitech vyčerpání, tlumí stres, zlepšuje kognitivní funkce, ulevuje od bolesti a prospívá trávení. Její antivirové, antibakteriální a silně protizánětlivé vlastnosti lze uplatnit i při řešení výše zmíněné svízele. Rozdrťte několik čerstvých listů a použijte je jako obklad. Nebo si nechtěný útvar několikrát denně potírejte bazalkovým čajem.

I kurkuma je trefa do černého

Indický šafrán má pověst prostředku, který eliminuje všemožné parazity a reguluje cholesterol. Když však sypké koření smícháte s gelem z rostliny aloe vera, získáte účinný medikament proti bradavicím. Dlužno dodat, že vzniklé pomazání je třeba při každé aplikaci nechat působit minimálně 20 minut, poté ho smyjte vlažnou vodou.

Nezklame ani jablečný ocet

Ocet získávaný z jablek už má poměrně širokou fanouškovskou základnu. Ostatně, divíte se? Vyhledávaná kuchyňská potravina se může pochlubit složkami, jež si nechtěnými kožními výrůstky hravě poradí. Máte dokonce dvě varianty, jak ji využít. První možností je nanést ocet na vatový tampon a přejíždět si jím po zasažených místech. Přímo se nabízí i jeho kombinace se solí, což může být také východiskem krizové situace.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat