Prostreno.cz

Zvláštnosti dne svátku zamilovaných

Na svátek svatého Valentýna mají obchodníci žně. Tušíte ale, kolik se v tento den prodá květin nebo čokoládových bonbonů? Případně kolik párů se v tento den zasnoubí? Nahlédli jsme do veřejných statistik a nestačili jsme se divit.

Rekordní pusa

Na svatého Valentýna lze vyrazit na romantickou procházku nebo také trhnout světový rekord. To také napadlo jistý thajský pár, který pokořil rekord v nejdelším líbání. Líbat se vydržel neuvěřitelných 46 hodin a 9 sekund.

Bonboniéry v řádech milionů

V období okolo 14. února rapidně stoupá i prodej bonboniér a jiných sladkostí. Konkrétně čokoládových bonboniér se celosvětově prodá zhruba okolo čtyřiceti milionů kusů.

Masové zásnuby

Znáte romantičtější den v roce, než je právě 14. února? A když už je ta romantika všude kolem, proč se rovnou nezasnoubit? Podobně uvažuje každý rok přibližně 300 000 lidí.

Růžové opojení

Celkově prodej květin v období Valentýna stoupá až o 300 procent. Stejně tak ale před tímto svátkem stoupají i ceny květin. Pokud ale máme být konkrétnější, v tento den se prodá více než 110 milionů růží po celém světě.

Miliardový výtěžek

Češi ročně za dárky a aktivity spojené s oslavami tohoto romantického svátku zamilovaných utratí celkem 1,5 miliardy korun. To je velmi vysoká částka, když si uvědomíme, že jde o nákupy vztahující se k jedinému dni v roce.

Valentýnské početí

Stále častěji také přibývá párů, které touží po dítěti, které bude mít v rodném listě samé jedničky. Konkrétně tedy datum 11. 11. To není nic nesplnitelného, pokud se páru v období kolem 14. února skutečně podaří počít. Proto se s blížícím se termínem Valentýnu zvyšuje také prodej vitaminů, které mohou podporovat reprodukční funkce.

Žebříček oblíbených dárků a aktivit

Nejspíš vás nepřekvapí, že na prvním místě valentýnských dárků jsou jednoznačně květiny. Druhé místo patří čokoládě a cukrovinkám, třetí příčku zaujímají šperky. Na čtvrtém místě jsou valentýnské večeře a procházky, páté místo patří návštěvě kina, šestou příčku obsadily dary s erotickou tématikou.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Kokosové lívance

(29 hlasů)

Brokolicová omeleta

(23 hlasů)

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat