Prostreno.cz

Zázrak v kostce jménem droždí

Kvasnice jsou takový malý zázrak. Nejenže pomáhají dovést naši kuchyni k dokonalosti, ale obsahuje také extrémní množství blahodárných látek, které podporují naše zdraví a krásný vzhled. Přestože vám droždí nevoní, měli byste se čas od času překonat a svěřit se mu do péče.

V čem tkví ten zázrak?

Droždí je bohaté na vitaminy a minerální látky, je ale také velkým zdrojem bílkovin, které jsou pro naše zdraví velice důležité. Z vitaminů stojí za zmínku především ty ze skupiny B. Tyto vitaminy se totiž starají o správnou nervovou funkci, a také mají velký vliv na to, jak zdravě vypadá naše pleť. Ovlivňují trávicí systém a srdeční soustavu. Droždí nám také umí pomoci při redukci naší váhy. Díky vysokému obsahu chromu totiž udržuje správnou hladinu glukózy v krvi, čímž snižuje pocit hladu a chuť na sladké.

Na únavu i deprese

Trpíte-li chronickou únavou, lékař nezřídka doporučí doplnění vitaminu B. Ty totiž umějí ovlivňovat i správné, postupné uvolňování energie. Vzhledem k tomu, že droždí je tohoto vitaminu plné, nabízí se jeho častá konzumace jako řešení potíží s únavou.

Kvasnice mají na základě lékařských zjištění také vliv na potíže s depresemi. Vzhledem k obsaženým vitaminům a minerálům napomáhají k dosažení správné funkce nervové soustavy, která má špatnou náladu a deprese na svědomí.

Pro krásné vlasy a pleť

Ideální je, pokud se droždí konzumuje tak, jak ho koupíte. To ale nezvládne každý, proto je vhodnější vyrobit z něj například pomazánku.

Droždí ale nemusíte jen jíst, abyste mohli využít jeho zázračných schopností. Chcete-li krásnější pleť nebo vlasy, není nic jednoduššího, než se z něj vyrobit zábal či pleťovou masku.

Jednoduchá péče

V jedné lžíci teplého mléka rozpustíme jednu čajovou lžičku medu a přidáme 20 g čerstvého droždí. Směs poté necháme na teplém místě 15 až 20 minut odpočívat.

Masku aplikujte do čistých a vlhkých vlasů po celé jejich délce. Poté vlasy zabalte do igelitového sáčku a teplého ručníku.

Stejnou masku můžete použít i na obličej. Jednoduše ji naneste a nechte deset minu působit. Poté opláchněte vlažnou vodou.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat