Prostreno.cz

Voda s medem jako alternativa za vodu s citronem

Kdo by si nepřál silnější imunitu, lepší kondici kardiovaskulárního systému i věčně dobrou náladu, viďte? Pokud se z těchto pozitiv chcete těšit i vy, medový nápoj je ta správná volba.

Teplá voda s vymačkaným citronem? To je obyčejný drink s neobyčejnými vlastnostmi. Ačkoli dlouhý seznam jeho pozitiv mluví asi za vše, k srdci vám tenhle nápoj nikdy nepřirostl? Nevadí, zdraví lze podpořit i jinými způsoby. Co kdybyste kyselý citron nahradili lžičkou sladkého medu? Pak by vzniklo občerstvení, které má tyto famózní účinky!

Zdravé srdce, které bije jako zvon

Pokud si chcete pojistit zdraví svého srdce, neměli byste s užíváním „medového životabudiče“ otálet. Nějak tak by se dal shrnout závěr výzkumu, o němž informuje magazín Journal of Nutrition. V něm bychom se dočetli, že antioxidanty, jimiž sladidlo z úlu oplývá, představují prevenci krevních sraženin, které zvyšují riziko infarktu a mrtvice. Včelí produkt zároveň přispívá k regulaci škodlivého cholesterolu, přičemž rozšiřuje a čistí cévy.

Obranyschopnost v kondici

Nejstarší sladidlo v dějinách lidstva působí jako silné přírodní antibiotikum a zázračně posiluje imunitní systém. Organismus rovněž zásobuje vitaminy, minerály a aminokyselinami, díky čemuž se stává odolnější vůči choroboplodným zárodkům. Co říkáte na tuhle tekutou prevenci, dáte si sklenku?

Psychika v harmonii

Tíží vás stres, únava a špatná nálada? O důvod navíc, proč si neprodleně připravit jmenované sladké léčivo. Věřili byste tomu, že každý jeho doušek uklidní nervovou soustavu, zvýší energetickou hladinu a navodí o něco lepší náladu?

Podpora při hubnutí

Medový drink oceníte také v případě redukce váhy. Jeho zařazením do pitného režimu si můžete urychlit metabolické funkce a podpořit přátelské prostředí střevní mikroflóry, což se příznivě odrazí na trávení.

Úleva od artritidy. Rychlá a spolehlivá

Revmatoidní artritida je onemocnění, které vede k chronickému zánětu i nevratnému poškození kloubů a chrupavek. Bolesti, které jsou s touto nemocí spojené, pak většině pacientů značně ztrpčují život. I tady ale na scénu přichází med a jeho protizánětlivé složení, jež utrpení zmírňuje. Pro maximální efekt ho můžete zkombinovat se skořicí.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat