Prostreno.cz

Ajurvédské prostředky na suchou pokožku

Exotická papája, všestranná okurka nebo starý dobrý olivový olej. Proč si těmito potravinami ošetřovat obličej? To je přece jasné. Protože jejich hydratační schopnosti jsou doslova k nezaplacení!

Správná výživa a důsledná péče je alfou i omegou pokožky bez chyb. Nechcete v tomhle směru nic podceňovat, proto neustále kupujete krémy, které vaší suché pleti dodají potřebnou hydrataci? Ještě dřív, než vyrazíte do obchodu pro další várku, udělejte revizi domácích zásob. Neskrývají se v nich náhodou tyto zvláčňující ajurvédské prostředky?

Olivový olej, mazadlo s bonusem

Za posvátný strom považovali olivovník už obyvatelé starověkého Řecka, kteří z jeho větviček vytvářeli věnce, kterými odměňovali každého zdatného sportovce i bojovníka. Obdivovaný byl ovšem i olej z něj získávaný, jež sloužil ke gastronomickým i kosmetickým účelům. Koneckonců, na tom se dodnes vlastně vůbec nic nezměnilo! Tohle voňavé pomazání proniká do hloubky epidermu, kde na sebe váže vlhkost. Jeho pravidelné používání také zpomaluje tvorbu vrásek a zachovává elasticitu i pružnost pleti.

Papája, cizokrajný zachránce

Další alternativou, na kterou můžete bez obav vsadit, je papája. Konkrétně dužina je skvělým „zavlažovacím“ pomocníkem, proto si jí potírejte obličej co možná nejčastěji. Složení tohoto exotického plodu navíc vykazuje silné protizánětlivé vlastnosti, tudíž zabojuje i proti akné. Souběžně zesvětluje tmavé skvrny a odstraňuje odumřelé buňky.

Okurka, osvěžující parťák

Pokud jde o nutriční profil okurky, seznam obsažených prospěšných látek je skutečně úctyhodný. Tenhle podlouhlý „zelenáč“ má pověst bohaté zásobárny široké škály vitaminů, minerálů a antioxidantů, jež příznivě ovlivňují nejen zdraví, ale i vzhled. Šťavnatá salátová zelenina pokožce nabízí hydrataci, stejně jako rychlejší regeneraci i pomoc při zlepšování vzhledu jizev. Necháte kousek „povozit“ pár vteřin v mixéru, aby vznikla konzistence pasty? Optimální doba působení získané masky je 15 minut, poté je čas na oplach vlažnou vodou.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Svíčková na smetaně

(2 hlasů)

Boloňské špagety

(2 hlasů)

Kotlety na víně

(3 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat