Prostreno.cz

Nakládané okurky zlepší vaše trávení a psychiku

Že sklenice „nakladaček“ potěší jenom vaše rozmlsané chuťové buňky? Co vás nemá, kyselé okurky přivítá i imunita, trávení a psychika. A jakým způsobem pomáhají pacientům s cukrovkou?

Kyselé okurky jsou tak vyhlášeným gastronomickým klenotem, že se o nich píše už i v nejpoužívanější internetové encyklopedii. Také na nich doslova „ujíždíte“? Možná nemáte ani tušení, jak dobře děláte. I „nakladačky“ zavařené podle toho nejjednoduššího receptu totiž mají vzácné léčivé schopnosti. Jaké dobro svedou v žaludku i mimo něj?

Bezproblémové trávení, které si užijete

Okurky ve sladkokyselém nálevu jsou báječným zdrojem probiotik. Jen pro vysvětlenou, probiotika jsou prospěšné bakterie, které se sídlí na stěnách tlustého střeva, kde produkují kyselinu mléčnou a další organické kyseliny, čímž chrání střevní sliznici před nákazami škodlivých bakteriálních kmenů. Tím příznivě ovlivňují nejen trávení, ale i celkovou obranyschopnost organismu. A to se teď jenom hodí…

Pomoc při diabetu

Poznatky četných studií naznačují, že konzumace kyselých pokladů zlepšuje hladiny glykovaného hemoglobinu, což může zásadně přispět k tomu, aby měli pacienti s diabetem své onemocnění pod kontrolou.

Méně stresu, více dobré nálady

Kdo by to byl řekl, že konzumace menších zelených plodů může mít něco společného s tím, jak se člověk cítí. Nicméně ať už to zní jakkoli bláznivě a neuvěřitelně, jejich složení skutečně snižuje dopad stresového hormonu kortizolu. Ani kousek tohoto psychického dopingu nazmar, co říkáte?

Delší vizuální mládí a ochrana před nemocemi

Uvedené potravině nelze upřít, že má hodně zajímavý nutriční profil. V něm rozhodně není nouze o vitaminy, minerály a antioxidanty. Tyto látky naše tělo potřebuje jako sůl, neboť působí proti škodlivým účinkům oxidačních procesů. Tím nesporně chrání kardiovaskulární systém a představují prevenci rakoviny, zatímco zpomalují biologický proces stárnutí. Konečně elixír mládí, na kterém si člověk smlsne!






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat