Prostreno.cz

Netradiční náhrady vlasového šamponu

Že je šampon naprosto nenahraditelný? Tak tomu nevěřte. V nouzi ho spolehlivě zaskočí třeba prášek do pečiva, kukuřičný škrob, med nebo vajíčko s citronovou šťávou. Zkusíte to?

Potřebujete si umýt vlasy, jenže ouha, v plastové láhvi na šampon nezbyla ani kapka. Ano, vypadá to jako velký problém, ale problém to není. Po náhradním řešení se totiž můžete porozhlédnout v domácích zásobách! Třeba tímhle jde koruna krásy očistit také…

Prášek do pečiva, parťák v nouzi

Prášek do pečiva je povinnou výbavou každé kuchyně. Nebo spíše koupelny? Těžko říct, protože pokud tuhle sypkou přísadu smícháte s vodou, získáte přímo famózní mastičku na akné. Stačí ji nanést na problematická místa, nechat působit přibližně pět minut a poté smýt. Ovšem vzniklou směs lze použít i jako šampon, který z pokožky hlavy spolehlivě odstraní nečistoty i pozůstatky stylingových produktů, zatímco zabojuje proti lupům. Nutno dodat, že v případě, kdy prášek do pečiva nemáte k dispozici, se do vody dá vmíchat jedlá soda, kukuřičný škrob nebo dětský pudr. Vyberte si…

Med. I on v nouzi pomůže

První nápad se vám nezamlouvá? Nevadí, jsou i další možnosti. Záchranné lano hodí také med, k němuž přidáte teplé mléko. Nejstarší sladidlo v dějinách lidstva kadeřím poskytne dávku potřebné hydratace i výživy. Díky mléku bude kštice zase hebká, lesklá, zacelená a poddajná. Jakmile obě ingredience spojíte dohromady, zacházejte s nimi jako s vlasovou kosmetikou, která vám jako na potvoru došla. Výsledek vás možná příjemně překvapí.

Přizvěte ke spolupráci také vajíčko

Nikdo asi nepochybuje o tom, že vajíčko má nesporné zkrášlovací přednosti, které jsou k nezaplacení. Dokáže třeba „utáhnout“ rozšířené póry, regeneračně ošetřit popraskané ruce nebo vylepšit vzhled strií. Zázraky ale dokáže i jinde, protože jeho složky povzbudí vlasové folikuly a podpoří cirkulaci krve, čímž urychlují růst a zabraňují nadměrnému vypadávání. Úplně nejlépe uděláte, když vajíčko rozmícháte s trochou olivového oleje a citronovou šťávou. Pak už jen zbývá absolvovat klasický mycí proces.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat