Prostreno.cz

Výroba domácího kondicionéru z netradičních surovin

Med, banán, majonéza, skořice, olivový olej, mléko nebo mátový čaj. I s tímhle se dá kouzlit, když jde o výrobu vlastního domácího kondicionéru, který podpoří růst, lesk i pružnost vlasů.

Kondicionér patří mezi nejvyhledávanější kosmetické produkty, neboť vlasy vyživuje, hydratuje a regeneruje, čímž nepochybně zlepšuje jejich kvalitu. Jenže co když vám tenhle pomocník dojde a do obchodu pro nový se vám nechce ani za nic? Takový problém není neřešitelný. Umíchat si totiž můžete svůj vlastní, potřebné suroviny naleznete v kuchyni! Který recept se vám zamlouvá nejvíc? Vyberte si…

V rytmu medu a skořice

K výrobě tohoto kondicionéru budete potřebovat dvě polévkové lžíce medu, který funguje jako přírodní zvlhčovač. Dále čtyři lžíce mléka, jež dodá kštici objem a lesk, dvě lžíce skořice zlepšující krevní oběh a trochu majonézy na zahuštění. Všechny ingredience důkladně promíchejte a mírně zahřejte ve vodní lázni. Takto připravenou směs si aplikujte na pokožku hlavy i celou délku vlasů a nechte pár minut působit.

Také banán a olivy si spolu notují

První varianta se vám nezamlouvá? Nevadí, jsou i jiné možnosti. K následujícímu postupu si nachystejte jeden větší banán, dvě polévkové lžíce medu a stejné množství olivového oleje, který je nabitý prospěšnými živinami. Aby měl výsledný přípravek hladkou a krémovitou konzistenci, jmenované potraviny „povozte“ v mixéru, čímž si usnadníte práci. Zbývá ho už jen nanést a po chvilce účinkování smýt vlažnou vodou – však to znáte.

Čaj a máta, i to by šlo

Uvítali byste raději kondicionér bezoplachový? Žádný problém. Na nic nečekejte a uvařte si zelený čaj. Nebojte, pít ho nemusíte. Vnější použití zabraňuje vypadávání, stimuluje růst a zachovává pružnost hřívy. Rovněž dodává lesk, uklidňuje podrážděnou pokožku a předchází lupům. Pokud ho spojíte se silným mátovým čajem, získáte báječný produkt na mastné kadeře, který zreguluje tvorbu mazu. Ještě pořád máte pocit, že došlý kondicionér je konec světa?





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Mrkvové rohlíčky

(23 hlasů)

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat