Prostreno.cz

Věčně studené nohy i ruce

I když je venku teplo, vaše končetiny jsou „zmrzlé“, jako kdybyste je máčeli v ledové vodě? To chce šálek zázvorového občerstvení nebo masáž kajenskou mastí. A jak vám může být prospěšný zelený čaj?

Jedno staré úsloví praví, že studené ruce, upřímné srdce. A zní to skutečně poeticky, jen co je pravda. Podle lékařů však ustavičně chladné končetiny nesignalizují ryzí charakter, ale spíše narušený krevní oběh. Příčinou ovšem klidně může být i anémie, syndrom chronické únavy, diabetes, hypotyreóza, revmatismus nebo slabá imunita. Jenže jak se konečně zahřát? Pár možností by tu bylo…

Zpestřete si pitný režim zeleným čajem

Už vás nebaví nosit tlusté ponožky, když zbytek populace hrdě vystavuje letní žabky i hebká chodidla? V tom případě byste měli začít popíjet zelený čaj. Ten je skvělou první pomocí, protože má příznivý vliv na cévy a tím i zmíněný krevní oběh. Dlužno dodat, že kromě jeho konzumace pomáhá i lázeň, v níž si budete chodidla deset minut namáčet. Připravíte si ji tak, že do větší nádoby napustíte vodu a necháte v ní louhovat tři nebo čtyři sáčky zeleného čaje.

Kajenský pepř zahřeje

Kajenský pepř je celosvětově oblíbeným kořením. Nedají na něj dopustit kuchaři ani lidoví léčitelé, neboť tiší nejrůznější bolesti a zastavuje nadměrné padání vlasů, zatímco pomáhá na astma i žaludeční obtíže. Díky obsaženému alkaloidu kapsaicinu zlepšuje průtok krve, čímž rozehřívá i ty největší zimomřivce. Můžete si ho přidávat do jídel, ovšem nabízí se také jeho promíchání s olivovým olejem. Vznikne tak pomazání, které si jako masážní přípravek nohou prostě zamilujete.

Zázvor nesmí chybět

Když dojde řeč na alternativní medicínu, vždy se v její souvislosti zázvor skloňuje ve všech pádech. A není se co divit! Dá se s ním vyzrát na celou řadu neduhů, včetně permanentně „zmrzlých“ končetin. Je to především vlivem sloučenin gingerolu a zingeronu, jež mají silné zahřívací schopnosti. Stejně jako výše popsaný zelený čaj ho lze využít vnitřně i zevně. Čemu dáte přednost? 





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat