Prostreno.cz

Domácí rajčatová maska na poškozené vlasy

Už vás nebaví ztrácet nervy se svými vlasy, které jsou suché, lámavé a viditelně poškozené? Dopřejte jim regenerační vzpruhu v podobě rajčat. Rázem bude po starosti!

Bez rajčat se neobejde žádný zeleninový salát. Červené plody, které řada lidí mylně považuje za zeleninu, se samozřejmě dají skvěle využít i při přípravě polévek, omáček, salsy i čatní. O výrobě vlastního domácího kečupu ani nemluvě! Znáte ale jejich kosmetické přednosti?

Šťavnatý recept na krásu

Složení rajských jablíček podporuje elasticitu pokožky a dokáže vyzmizíkovat tmavé kruhy pod očima. Odstraňuje také stopy únavy, redukuje kožní póry a pomáhá zachovávat optimální pH pokožky. Kůži také celkově omlazuje a chrání ji před případnými záněty, zatímco léčí akné. Své o tom ví i jedna z nejkrásnějších hereček kinematografického průmyslu Sofia Loren, která zkrášlujícím schopnostem rajčat důvěřuje skoro celý život. Mohou se z nich ale těšit i vlasy? Tak o tom vůbec nepochybujte!

Účes jako z reklamy? Užijte si ho

Uvedený druh ovoce obsahuje širokou škálu antioxidantů, které jsou účinnými činidly při opravě buněk. Ostatní živiny přispívají k odstraňování nečistot, zabraňují lupům, dodávají lesk a láskyplně ošetřují suché kadeře. Zároveň podporují zdravý růst a předcházejí nadměrnému vypadávání. Díky této běžné kuchyňské surovině se tedy můžete dočkat krásných, hebkých a pružných vlasů, o kterých už dlouho sníte. Co se bez dalších okolků vrhnout na rajčatovou masku, jejíž účinky vás nadchnou už po první aplikaci?

Šance, která se musí chytit za pačesy

Jakého postupu se držet? Protože největší síla je vždy v jednoduchosti, jde o naprosto snadný manuál. Připravte si tři zralá rajčata, ze kterých vyjměte buničinu. K té do mísy přidejte dvě polévkové lžíce citronové šťávy a vše důkladně promíchejte. Výsledkem bude hladká pasta, jejíž ideální doba působení je nějakých 30 minut, poté byste ji měli smýt vlažnou vodou. Zásah šamponu už není třeba, jakmile si vlasy vysušíte, budou čisté, lesklé a poddajné. A o to přece jde, nebo snad ne?





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat