Prostreno.cz

Při syndromu polycystických ovarií uleví domácí výluhy

Zázvor, bazalka a česnek mají mnoho společného. Věděli jste, že usměrňují rozbouření hormony, proto jsou spásou při syndromu polycystických ovarií? Nápoj z nich připravený uleví okamžitě!

Syndrom polycystických ovarií (PCOS), nazývaný také syndromem Steina a Leventhala, je onemocnění, jež postihuje až deset procent žen v reprodukčním věku. Podle obecného předpokladu je jeho příčinou hormonální nerovnováha, proto se PCOS projevuje nepravidelnou menstruací, zvětšením vaječníků až na trojnásobek běžné velikosti, bolestmi břicha, nadměrným vypadáváním vlasů, přibíráním na váze i tvorbou ochlupení na tvářích a hrudníku. Tyto nepříjemné příznaky lze ale zmírnit. Protože původcem onoho syndromu jsou hormony, vede cesta ke zlepšení právě přes ně. Které nápoje dokážou jejich hladiny vyrovnat, čím poskytnou první pomoc?

Zázvorový čaj 

Štiplavý zázvor má většina lidí v povědomí jako přírodní lék na potíže s trávením, neboť hodí záchranné lano při nadýmání, nevolnostech, pocitu na zvracení i pálení žáhy. Podle odborníků je ale jeho silné protizánětlivé působení účinné i při hormonálních výkyvech. Takže ano, tudy vede cesta!

Čaj z bazalky

Rostlina, která ozdobí nejeden balkon i terasu, podporuje funkce ledvin, uklidňuje vyšponované nervy a zahání splíny. Vhod ale přijde i při nachlazení, protože vykazuje mírné antibiotické účinky. Co dál? Závěry amerického výzkumu, o nichž informuje magazín Journal Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine, sdělují, že bazalka reguluje rozkolísané hormony a zpravidelňuje menstruační cyklus. Zalijete si pár jejích lístků horkou vodou, čímž po chvilce louhování vznikne blahodárný elixír?

Česnekové mléko 

V česneku vidí velký potenciál nejen zastánci alternativního léčitelství, ale vědci. Podle nich je spolehlivou zbraní na vysoký tlak, poruchové trávení, nadváhu i hormonální vzpouru. Nechcete ho jíst jen tak syrový? Spojte jeho mocné účinky s mlékem. Jde o tradiční nápoj našich předků, který je hotový raz dva. Přichystejte si 250 mililitrů vody, 3 čajové lžičky cukru, 500 mililitrů mléka a 10 stroužků česneku. Vodu s mlékem nalijte do hrnce a přidejte rozmačkaný česnek. Směs přiveďte k varu, poté ji odstavte ze sporáku, oslaďte a nechte vychladnout.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat