Prostreno.cz

Domácí exfoliační masky bude vaše pleť milovat

Kdy jste naposledy udělali velký úklid? Ne, teď nemyslíme očistu domácnosti, ale pokožky. Správnými prostředky jsou v tomto případě ovesné vločky, použité sáčky zeleného čaje nebo olivový olej s cukrem.

Kůže jakožto největší orgán těla rozhodně nezahálí. Vlastně ani nemůže! Takřka neustále totiž vytváří nové kožní buňky, přičemž se snaží odstraňovat ty staré a poškozené. A to je pořádná řehole! Ovšem můžete jí to trochu usnadnit, což samozřejmě k mladistvému vzhledu jenom přispěje. Která domácí exfoliační maska bude vaše nejoblíbenější?

Ovesné vločky na talíř i obličej

„Hrubá, ale ne příliš tvrdá struktura dělá z ovesných vloček vynikající přírodní peeling. Ten uvolní  shluky odumřelých buněk, vyčistí póry, předejte černým tečkám a celkově zlepší kvalitu pokožky,“ vysvětluje pozitiva obilného produktu americká dermatoložka Ranella Hirsch. Ta zároveň dodává, že vločky stačí smíchat s trochou vody a získanou pastou si jemně masírovat obličej. Ideální frekvence je pak jednou týdně.

Olej s cukrem nepodceňovat!

Srovnatelné účinky s výše zmíněnou směsí má kombinace olivového oleje a třtinového cukru. Tento recept je vhodný pro všechny typy pleti. Jeho nespornou výhodou je i to, že kromě důkladného „úklidu“ svrchní vrstvy kůže také zvláčňuje, přičemž ho lze využít i na suché a popraskané rty. Nutno zmínit, že pro ještě lepší efekt se dá k oleji a cukru přidat citronová šťáva.

Zelený čaj a jeho přítel med

Jste-li si příznivcem porcovaných čajů, zejména tedy těch zelených, jistě nemáte o použité sáčky nouzi. Jak to souvisí s tématem? Jejich obsah také účinně odstraňuje odumřelé buňky i další nahromaděné nečistoty, které vaši vizáž okrádají o vitalitu i zdraví. Složky zeleného čaje navíc obsahují spoustu cenných antioxidantů, jež zpomalují stárnutí, bojují proti zánětům a léčí akné. Tak proč je nepromíchat s medem a nedopřát si úžasnou a vyživující exfoliační péči? A nejlépe ještě dnes, vždyť není na co čekat.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat