Prostreno.cz

Místo vody pijte tyto potraviny

Jak podpořit hydrataci a zároveň i zdraví? To je jednoduché. Jezte celer, cuketu, papriky a jablka. V ideálním případě každý den!

Že je pitný režim naprostou nutností, o tom jste jistě slyšeli už nesčetněkrát. Dehydrovaný organismus je totiž náchylnější k zácpám, otokům končetin, bolestem hlavy, zánětům slepého střeva, infekcím močových cest i ledvinovým kamenům. Nedostatečný příjem tekutin ovlivní také hladinu energie, psychickou výkonnost a kvalitu pokožky, takže je jasné, že tělo „být na suchu“ prostě nesmí. A právě proto je dobré zařadit do jídelníčku potraviny, které mají vody na rozdávání. S těmihle si pitný režim trochu zpestříte!

Překvapivý celer 

95procentní podíl vody dělá z celeru ideální zavlažovací surovinu. Navíc je skvělým zdrojem vlákniny, která chrání před zácpou i rakovinou tlustého střeva. Tato opomíjená zelenina nabízí také vitamin A, který je dobrý pro oči i pokožku, neboť přispívá k regulaci kožního mazu, zlepšuje průtok krve, zpomaluje stárnutí a podporuje regeneraci buněk.

Spojenec cuketa

Dosti podobně jako výše zmíněný celer je na tom cuketa. I ta pomůže při plnění pitného režimu! A vlastně, nejen to. Pochutina pocházející ze Střední Ameriky zachovává správné funkce ledvin, urychluje hubnutí a posiluje imunitní systém. Ke všemu vykazuje uklidňující schopnosti a ještě prospěje celému kardiovaskulárnímu systému.

Nešetřete paprikami

Chcete-li svému tělu dopřát tolik potřebnou hydrataci, nevyhýbejte se paprikám. Nejsou ochuzené o vodu a mají vynikající účinky na vaše zdraví! Věděli jste, že patří mezi nejbohatší zprostředkovatele vitaminu C? Nebo že stimulují metabolické funkce a zabraňují kornatění tepen, zatímco pozitivně ovlivňují krvetvorbu i dobrou náladu?

Zaměřeno na jablka

Podzim patří jablkům, která jsou u nás asi nejoblíbenějším ovocem. Existuje sice několik tisíc odrůd, ovšem bez ohledu na konkrétní druh či barvu z nich „dotankujete“ tekutiny i celou řadu cenných živin. Díky nim tyto plody dodávají energii, tiší bolesti hlavy, snižují riziko diabetu a stabilizují úroveň krevního cukru.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta se sýrem

(8 hlasů)

Kokosové lívance

(29 hlasů)

Vejce benedikt

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat