Prostreno.cz

Zázračné účinky mandlového mléka

Rostlinná mléka jsou oblíbenou alternativou k těm živočišným, protože jsou pro mnohé lépe stravitelná. Ale znáte už pozitivní účinky mandlového mléka?

Je úplně jedno, jestli jsou vaše důvody zdravotní nebo z přesvědčení – stále více lidí přestává konzumovat kravské mléko a raději ho nahrazuje různými rostlinnými alternativami. Dlouhou dobu bylo mezi nimi jako favorit mléko sójové, v současnosti si ale v oblíbenosti nic nezadá ani s mandlovým mlékem. Protože mléko vyrobené z mandlí a vody, kromě toho, že výborně chutná, je velmi jednoduché zařadit do svého jídelníčku. Navíc má až zázračné účinky na naše tělo.

Zázrak jménem mandlové mléko

Důvodů pro jeho konzumaci může být opravdu mnoho. Jedni ho volí jako součást veganské stravy, jiní na základě intolerance na laktózu. Proč ale můžeme z konzumace mandlového mléka profitovat všichni, je jeho zázračný účinek, který nám pomůže ke štíhlé postavě. Protože mandlové mléko má nižší obsah cukru než mléko kravské a se svými 40 kilokaloriemi na 100 ml je zkrátka lehčí variantou (kravské mléko má na 100 ml okolo 65 kilokalorií). Ještě lepší je ale neslazené mandlové mléko, která má neskutečných 13 kalorií! Dalším plusovým bodem je, že mnoho výrobců do mandlového mléka přidává ještě vápník a vitaminy B12 nebo vitamin E. 

Domácí mandlové mléko

Protože mandlové mléko ze supermarketu obsahuje často příliš mnoho cukru nebo konzervačních látek, je nejlepším řešením připravit si vlastní mléko doma. Není to vůbec složité a jediné, co potřebujete, jsou tři přísady.

  • 75 g neloupaných mandlí
  • 1,2 l vody
  • med nebo agávový sirup

A postup přípravy je následující:

Neoloupané mandle zalijte vodou, tak aby byly všechny potopené, a nechte stát přes noc. Potom vodu slijte, mandle dejte do mixéru a zalijte 1 litrem vody. Potom třikrát po asi 15 až 20 vteřinách mixujte, dokud nebudou všechny mandle rozmixované. Mandlové mléko zceďte přes bavlněnou látku (nebo opravdu velmi jemné sítko). Podle chuti mléko oslaďte troškou medu nebo agávového sirupu a přelijte do čisté uzavíratelné sklenice. Takové domácí mandlové mléko v lednici vydrží asi tři až čtyři dny. 






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat