Prostreno.cz

Snížit krevní tlak pomáhá i červená řepa

Ve většině domácností se dají nalézt přírodní prostředky, které velkou měrou přispívají k normalizaci tlaku. A ta vaše nebude výjimkou! Nebo v ní snad nemáte cibuli, skořici nebo červenou řepu?

Máte zvýšený krevní tlak? Možná si říkáte, že z toho nebudete dělat zbytečné drama, protože s něčím takovým se potýká každý druhý. To je možná pravda, nicméně pořád to ještě neznamená, že se nad tím dá mávnout rukou. Arteriální hypertenze je tichý nepřítel, který vás může dovést k mnoha srdečním obtížím, nebo dokonce k mrtvici. Vážně to chcete riskovat? Nebo raději zvýšíte spotřebu těchto potravin, které pomáhají tlak normalizovat?

Cibule, královna kuchyně i domácího léčení

Není třeba zastírat, že krájení cibule se skoro nikdy neobejde bez krokodýlích slz. I tak se ale vyplatí tohle „riziko“ podstoupit, protože zelenina z čeledi amarylkovitých je bohatým zdrojem kvercetinu (někdy se píše jako quercetin). Ona přírodní látka ze skupiny flavonoidů se vyznačuje protiplísňovými i antibakteriálními vlastnostmi, přičemž přispívá k regulaci škodlivého LDL cholesterolu a snižuje hodnoty tlaku. Tedy alespoň tak to sdělují poznatky americké studie, o níž byste se dočetli v magazínu Journal of Nutrition.

Přítel zvaný skořice

Na skořici nedají dopustit nejen kuchaři a pekaři, ale i odborníci. Ti totiž prostřednictvím mnoha studií zjistili, že je báječným prostředkem na arteriální hypertenzi. A co víc – tato příjemně aromatická ingredience taktéž napomáhá hubnutí, zabraňuje kornatění tepen, zastavuje infekce, zlepšuje vstřebávání živin a zvyšuje energetickou hladinu.

Červená řepa je jistota

Jak často jíte červenou řepu? Podle amerických vědců z Texaské univerzity v Austinu má její konzumace přímou souvislost s prevencí rakoviny, silnější imunitou a zlepšenou fyzickou výkonností. Rubínový plod podle nich také normalizuje tlak, a to zhruba čtyři hodiny od pozření prvního sousta. Aby toho náhodou nebylo málo, jeho přičiněním se prý dočkáte i pomalejšího stárnutí, mladistvější pokožky a podpory mozkových funkcí.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat