Prostreno.cz

Inspirace pro podzimní obědové menu

Potřebujte inspiraci na oběd nebo večeři? Na podzim najdete hodně zdravých potravin, se kterými můžete vykouzlit samá chutná jídla.

Na podzim najdete na trhu nebo v obchodech skvělé sezonní potraviny, které našemu tělu svědčí a jsou neuvěřitelně zdravé. Dokážete s nimi navíc připravit jídla velmi chutná.

Batáty

Zázračná zelenina, která obsahuje velké množství betakarotenu, který naše tělo přeměňuje na vitamin A. Ten působí jako ochrana našich buněk a posiluje imunitní systém – a to právě v době podzimních plískanic potřebujeme. Udělat z nich můžete třeba výborné americké palačinky.

Ovesné vločky

Ovesné vločky jsou zdravé a oblíbené po celý rok. Ale především na podzim je teplá kaše ke snídani pro náš žaludek neskutečně dobrá. Kromě toho vás vločky dokážou zasytit na opravdu dlouho a dodat potřebnou energii hned na začátku dne.

Dýně

Dýně je díky betakarotenu, kterého obsahuje opravdu hodně, velmi účinným přírodním antioxidantem, který chrání naše buňky před slunečním zářením, škodlivými vnějšími vlivy a také proti předčasnému stárnutí naší kůže. Na podzim je najdete všude a vyrobit z nich výtečnou krémovou polévku není vůbec nijak složité.

Fazole

Bílé, nebo černé – obě varianty jsou zdravé díky velkému podílu vlákniny. Tvoří naprostý základ v Mexiku oblíbeného chilli con carne, které v chladných podzimních dnech zahřeje i po dlouhé procházce. A třeba v Brazílii jídelníček bez fazolí budete hledat jen těžko.

Skořice

K podzimu a zimě je chuť skořice neodmyslitelná. Těžko si představit, jak by chutnal jablečný závin, nebo krupičná kaše bez skořice. Ovšem dá se použít nejen ve sladkých pokrmech – je výborná třeba i jako koření do kari polévek. Kromě toho má díky obsaženému éterickému oleji dezinfekční účinky. Na konzumaci skořice byste měli být opatrní jen v těhotenství, jinak je její dávkování téměř neomezené.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat