Prostreno.cz

První pomoc pro suché ruce hledejte v domácích zásobách

Hydratace je pro pokožku naprosto klíčová. Že té vaší teď zoufale schází? Ošetřete si ruce ovesnými vločkami, bílým jogurtem nebo slunečnicovým olejem. Rázem to bude o něčem jiném!

Popraskaná kůže na rukou? Tak to je hodně nepříjemný nešvar, který navíc vypadá dost neesteticky. Začínáte s ním bojovat i vy? Možná za něj mohou nízké venkovní teploty i časté používání dezinfekčních přípravků. Anebo se dá vina svalit na suchý vzduch v místnosti, nevhodné mýdlo či chemické látky v čisticích prostředcích, kterými běžně uklízíte. Ať už je ale pachatelem cokoli, s odlupující se pokožkou mezi prsty a svědivou vyrážkou reagující na jakékoli klimatické změny je třeba něco udělat. Které domácí prostředky vašim rukám poskytnou láskyplnou péči?

V rytmu ovesných vloček

Ovesné vločky nejsou jen zdravou snídaní, která nakopne metabolismus, dodá energii, zlepší náladu a předejte pozdějšímu přejídání. Platí totiž i za skvělého kosmetického spojence. Tento obilný výrobek báječně odstraňuje odumřelé kožní buňky, normalizuje pH a působí proti zánětům, zatímco pleť zvláčňuje a změkčuje. Dvě polévkové lžíce rozemletých vloček promíchejte s medem a vodou, čímž docílíte konzistence pasty. Tu si vetřete do rukou, nechte chvíli působit a poté opláchněte.

Přizvěte ke spolupráci jogurt

Jogurt a jeho probiotické vlastnosti vyladí trávení, což příznivě ovlivní také imunitní systém a psychické rozpoložení. Pokud ho máte v lednici, klidně ho využijte i jako hydratační krém, jež dokáže vlhkost v epidermu doslova „uzamknout“. To z podrážděného a popraskaného nadělení udělá hebký skvost, co přímo vybízí k pohlazení.

I slunečnicový olej napraví situaci

Historie slunečnic bývá spojována s indiánskými kmeny v Novém Mexiku, kterým tyto divoké rostliny sloužily jako potravina, stavební materiál i léčivo. Některé prameny uvádí, že se z oblasti své původní domoviny dostaly do Evropy až někdy okolo 16. století. A ještě že tak! Můžeme se alespoň těšit ze slunečnicového oleje, který vlivem podílu vitaminu E regeneruje buňky, urychluje hojení a hloubkově hydratuje suchou pokožku. Co říkáte na tohle mazání, vyzkoušíte jeho schopnosti?





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Langoše

(1 hlasů)

Uzená polévka

(1 hlasů)

Sýrová roláda

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat