Prostreno.cz

Pro zářivou pleť se vykoupejte s ovesnými vločkami

Venku je nevlídné počasí, takže vidina horké vany je ještě o něco lákavější. Pokud do ní přidáte ovesné vločky, dočkáte se sametově hebké pokožky, mladistvého vzhledu i úlevy od vyrážek. Co chtít víc?

Že jsou ovesné vločky zdravé a poskytují mnoho výhod, to je věc známá. I vy jste jistě mnohokrát slyšeli o tom, že zlepšují trávení, zvyšují energetickou hladinu a regulují cholesterol. Nebo že podporují štíhlé křivky, usnadňují budování svalové hmoty, normalizují krevní tlak a snižují riziko rakoviny. Už jste se s nimi ale zkusili vykoupat? Že ne? Tenhle nápad vůbec není špatný…

Dobro nejen pro trávení

„Ovesné vločky pokožce dopřejí hydrataci, protože obsahují zvlhčující lipidy a esenciální mastné kyseliny. Zároveň normalizují její pH, potlačují podráždění a působí proti zánětům. Pleť celkově změkčují, regenerují a vyživují, zatímco zpomalují tvorbu vrásek a zachovávají mladistvý a svěží vzhled,“ vychvaluje účinky uvedeného obilného výrobku americká dermatoložka Ranella Hirsch. Proč si tento zázrak tedy nepřidat do vany a neužít si všechna pozitiva , které přináší? Ovšem s tím se nabízí otázka – jak to provést bez většího nepořádku?

Malá vychytávka, velké zázraky

Existuje více možností, jak tuto potravinu zařadit do zkrášlující a koupací rutiny. Co říkáte na tu, která nevyžaduje náročnější přípravu ani pozdější úklid koupelny? Rozemelte sáček vloček (použijte ty bezlepkové, pokud máte citlivější pleť) a celý obsah jednoduše přesypejte do plátěného pytlíku. Ten pak zavěste pod proud vody nebo vložte přímo do vany. Jakmile s koupáním skončíte, stačí ho prostě vyždímat a vyhodit. Ale nepředbíhejme, když už vločkový relax, tak se vším všudy. Aby si na své přišla pokožka celého těla, nezapomínejte na obličejovou masku.

Okamžitě viditelný efekt

K její „výrobě“ budete potřebovat ¼ šálku ovesných vloček, půl šálku vlažné vody, jednu lžíci medu a dvě lžíce bílého jogurtu. Smíchané ingredience aplikujte na tvář a nechte působit po celou dobu lázně. Poté jen setřete pozůstatky vlhčeným ubrouskem a užijte si sametově hebkou pleť, která bude doslova zářit!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat