Prostreno.cz

Zatočte s podzimním splínem

Když se dny zkracují a stmívá se čím dál dřív, potemní rychle i naše nálada. Ale aby to nedošlo až tak daleko, máme pro vás tipy našich čtenářů, jak si udržet dobrou náladu i během (letošního) podzimu…

Léto už je nenávratně pryč a nás čeká jen studený a sychravý podzim. A nejen venkovní teplota klesá pomalu, ale jistě na bod mrazu. Nezbývá než se zachumlat pod peřinou a vylézt až na jaře… Nebo to jde i jinak? Máme pro vás několik rad a tipů, jak přečkat i letošní náročnější podzim s dobrou náladou.

Nachytejte si světlo

Čím větší je tma, tím více melatoninu náš mozek vylučuje. A díky tomu se cítíme unavení a s náladou pod psa. Proto pokud vstáváte ráno ještě za tmy, rozsviťte si alespoň na deset minut všechna světla v bytě. Odpoledne pak pobývejte co možná nejdelší čas na denním světle, abyste si ho nachytali do zásoby.

Poklepejte si brzlík

Východní medicína, jóga a meditace vám může pomoci dlouhodobě, ale pokud potřebujete ulevit rychle, zaklepejte si na brzlík. Žlázu, která je důležitým hormonálním orgánem, najdete uprostřed hrudního koše, na šířku asi čtyřech prstů pod krční jamkou. Klepejte na něj třikrát až čtyřikrát denně po dobu zhruba jedné minuty – pomáhá to odbourat stres a povzbuzuje novou chuť do života.

Zastavte kolotoč myšlenek

Konec s neustálým přemýšlením, co by, kdyby! Co se stalo, už se neodstane a vám nezbývá než to přijmout a neztrácet energii na přemýšlení o tom, co jste měli, nebo mohli udělat jinak. Nic se tím nezmění, to jen vy spadnete do depresí.

Dejte si anýzový čaj

Anýzový čaj pomáhal prý už našim babičkám. Pozvedá náladu a voní po Vánocích. A ty jsou přece nabité pozitivní energií, tak proč to nevyzkoušet.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat