Prostreno.cz

Propijte se k pleti vyhlazené jak za mlada

Že se tělo neobejde bez vody, je notoricky známé. Každý ví, že organismus potřebuje hydrataci, ideálně v podobě neperlivé vody. Když však do ní přidáte ještě něco navíc, bude si váš ženský organismus libovat!

Pitný režim se musí dodržovat i v zimě. Dospělý člověk by měl v průběhu 24 hodin vypít zhruba 20 až 40 mililitrů tekutin na 1 kilogram tělesné hmotnosti. Kromě jiných benefitů je voda nejlepší zbraní proti rýhám a vráskám v obličeji, což už dokázal nejeden vědecký experiment. Bohužel se však často stává, že se čisté vody člověk přepije. Už mu nechutná jako dřív, a tak hledá změnu. Tu poskytuje limetka. Proč si s vodou tak rozumí a z jakého důvodu by ji v nápoji měla pít každá žena?

Vyzmizíkované vrásky a mladší vzhled

Čerstvě vymačkaná limetka přidaná do sklenice čiré vody dodá tělu asi 11 kalorií, 51 miligramů draslíku, méně než 1 gram vlákniny a zhruba 20 procent doporučené denní dávky vitaminu C. Tenhle vitamin podporuje imunitu zvyšováním počtu bílých krvinek, ulevuje při bolesti v krku a nachlazení (bojuje s mikroby), usnadňuje vstřebávání železa z potravin a podporuje tvorbu kolagenu, který je důležitý pro hojení ran a zdravou pokožku.

Kolagen je také zodpovědný za pružnost pleti, její hebkost a mladistvý vzhled. (Jelikož se z pleti začíná vytrácet již po 25. roce života, je třeba jeho produkci vědomě zvyšovat, třeba právě s pomocí citrusového plodu stromu Citrus limetta.)

Proč je lepší teplejší voda?

Limety také obsahují flavonoidy, jež mají protizánětlivé účinky a chrání pokožku před stresem z okolního prostředí. Proto každé ráno vymačkejte jeden důkladně umytý kus zbavený všech bakterií, šťávu nakapejte do sklenice vlažné vody o teplotě těla a vypijte.

Teplotu vody skutečně nepodceňujte a inspirujte se tradiční asijskou medicínou, podle které popíjení teplejší vody z organismu vyplavuje toxiny. Naopak ta studená pro tělo představuje nepříjemný šok. Pozor si však dejte i na další věc. Limetkový nápoj je vysoce kyselý, stejně jako koncentrovaná citronová šťáva, takže může poškodit zubní sklovinu. Proto je vždy lepší pít ji brčkem.

Zdroj: www.beautytips.com, www.eatthis.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Bramboráky

(1 hlasů)

Kuřecí maso s rýží

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat