Prostreno.cz

Některé věci byste svojí pleti ráno rozhodně dělat neměli

Ať už následující věci děláte pravidelně každé ráno nebo jen občas, rozhodně byste na ně měli hned zapomenout. Následující návyky totiž vaší pleti nekonečně škodí.

Každý máme nějaké svoje zkrášlující rituály, které děláme už tak nějak automaticky. Jsou ale věci, kterými svojí pleti spíše škodíme, než abychom jí prospívali. Které to jsou?

Čištění pleti

Ráno svítí slunce do koupelny tak krásně, až máte při tom jasném světle hned chuť vymáčknout si nějaký pupínek nebo černou tečku. Tak to rozhodně nedělejte! Ráno je totiž vaše pleť nejcitlivější, a když ji budete ještě dráždit, vzniknou velmi rychle podráždění a nepřehlédnutelné kazy na kráse. Místo toho raději použijte speciální čisticí gel na obličej.

Nanášení make-upu

Málokterá z nás si může dovolit vyjít mezi lidi naprosto bez make-upu. Pokud ale na jeho nanášení používáte špinavé štětce a houbičky, roztíráte si po obličeji nejen make-up, ale i bakterie a odumřelé buňky, které se na aplikátorech usazují. Proto byste je měli po každém použití umýt ve speciálním čisticím roztoku.

Suché rty

Pokud jde o péči o pleť, na rty se při ní často zapomíná. Pocit suchých rtů tak řešíme většinou až pečujícím balzámem nebo tyčinkou. Ale suchým rtům můžete předejít: prostě si přidejte péči o rty do svého každodenního rituálu.

Nesprávné pořadí

Možná také používáte pěsticí přípravky ve špatném pořadí. V zásadě lze říct, a to platí nejen pro ranní péči, že tekuté přípravky (např. séra) se nanášejí nejdříve a až teprve potom hutné krémy (např. ochranný krém proti slunci). Pečující přípravky s hustější konzistencí potřebují totiž více času na vstřebání, a lehké krémy by tak ke slovu vůbec nepustily.

Ochrana proti slunci

Když už jsme to nakousli – i když to venku na žádné slunce zrovna nevypadá, měli byste svoji pleť před jeho škodlivým zářením chránit každý den. Většina krémů nebo make-upů určitý stupeň ochrany má, ale nejlepší je použít skutečný krém na opalování. Jak je známo, slunce dokáže způsobit nejen vrásky, ale zapříčinit i rakovinu kůže. Co už se ale tolik neví, že denní používání krému na opalování regeneruje pleť a dokáže už vzniklé škody na pleti zase zahojit.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)

Pečená vejce s pažitkou

(20 hlasů)

Snídaně s malinami

(20 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat