Prostreno.cz

Esenciální oleje s vůní adventu

Vánoce jsou časem oslav, slavností, jídla, rodiny a přátel. Příjemné vzpomínky z dětství vykouzlí vůně vánočního cukroví a tu správnou atmosféru navíc podpoří i éterické oleje. Které z nich se hodí pro adventní čas?

Esenciální oleje ovlivňují emoce i zdraví. Toužíte se odpoutat od všedních starostí a naopak se ponořit do magického světa pohádek, dobrých skutků, zázraků a lásky? Pak do difuzéru nebo aromalampičky kápněte nějakou z těchto éterických vůní.

Vanilka

Bohatá, hřejivá, kořeněná, příjemná a sladká. To je vanilka, jedno z nejpopulárnějších přírodních aromat, bez kterého by nejkrásnější svátky v roce neměly svůj smysl. Vanilka je antibakteriální a posiluje imunitní systém.

Borovice

Každý si vůni borovice spojuje s vánočními stromky, takže je tato vůně velmi oblíbená. Použijete-li ji, dočkáte se i příjemných vedlejších účinků v podobě podpory metabolismu a psychického zklidnění.

Skořice

Skořice patří k éterickým olejům, které mohou vyvolat pocit tepla prostřednictvím svého působení na smyslovou paměť. Její kořeněná vůně přenáší zpátky v čase a připomíná svařená vína, skořicové sušenky a další laskominy spojované s rodinou, bezpečným prostředím domova a blízkými rodinnými příslušníky.

Muškátový oříšek

Stejně jako skořice, i muškátový oříšek aktivuje smyslové vzpomínky, které si spojujeme s domácím pečením nebo kořeněnými nápoji. Navíc přirozeně upravuje spánkové návyky a krotí zažívací potíže.

Kadidlo

Kadidlo je vůně, která je spojována s Vánocemi od doby Ježíšova narození. Má významný duchovní význam, zmírňuje úzkosti a posiluje obranyschopnost.

Sladký pomeranč

Tropická vůně smíchaná s bohatstvím spojeným se skořicí a hřebíčkem dodává této vůni ty správné grády. Jedná se o ideální aroma pro adventní čas, o kterém je známo, že detoxikuje tělo, ulevuje od bolesti a léčí zánět.

Anýz

Anýz je silný relaxant, který zpomaluje stresové reakce v oběhu a nervovém systému. Zmírňuje příznaky nachlazení nebo chřipky a pro Vánoce je typický pro svoji kořeněnou a sladkou vůni.

Myrha

Dřevitá a hřejivá. Myrha společně s kadidlem drží symbolický význam narození Ježíše. Je to totiž jeden z darů tří mudrců. Kromě svého duchovního poselství inhalace myrhy zlepšuje funkce dýchacího systému, pomáhá při depresích, úzkostných stavech i nespavosti.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat