Prostreno.cz

Obličejová gymnastika proti povislým tvářím

Jednoho dne to prostě přijde – stojíte před zrcadlem a vidíte lehce povislé tváře tam, kde ještě včera byly pevné kontury. A to je jen začátek…

Najednou začnou naše tváře padat stále hlouběji a hlouběji k zemi a dělají z nás tak nevrlé a věčně naštvané ženské. A takhle vypadat přece vůbec nechceme!

Ve 25 letech začíná údajně naše tělo stárnout. A tak začínáme s krémy proti vráskám, abychom s údivem po deseti letech zjistili, že na 25 už nevypadáme ani náhodou (i když se tak většinou ještě cítíme).

Odkud se ty povislé tváře berou?

Přebytečný tuk a pojivová tkáň, která ztrácí stále více hmoty a pevnosti, nesou tu největší vinu. A to všechno začíná už v 25. Bohužel. Elasticita se ztrácí a v následujících letech pod kůží roste tuková vrstva, kterou nemá už co držet – a naše tváře tak kloužou o patro níž. Samozřejmě, jak moc to každou z nás postihne, závisí také na genech, životním stylu, stravě a dalších faktorech. Ale naštěstí něco na zpomalení tohohle nefér procesu dělat můžeme.

Obličejová gymnastika a masáže

Možná vám to bude znít divně, ale opravdu to funguje! Masírujte si ukazováčkem tváře v malých kroužcích – podpoříte prokrvení a napnete kůži. Nebo si zkuste zacvičit. Vytahujte koutky úst nahoru a zároveň do strany – dokud nedocílíte velmi širokého úsměvu ve výšce lícních kostí. A pak vydržte alespoň 5 vteřin. Potom tváře napněte mezi ukazováčkem a prostředníčkem a táhněte ven. Celé cvičení opakujte desetkrát. Při posledním cvičení si zahrajte na žábu – naberte do tváří co nejvíce vzduchu a vydržte. Střídavě si předávejte vzduch ze strany na stranu a pak pomalu vydechněte. Tím nevypínáte jenom povislé tváře, ale i vrásky a uvolňujete nosoretní rýhu.   

Kde je studna mládí, když ji člověk potřebuje?

Abychom byli upřímní, jednou bohužel ani ten nejlepší trénink zemskou přitažlivost nepřekoná. Ale zatím můžeme stárnutí zpomalovat. Ovšem trh s technologiemi je vysoce inovativní, a tak ani povislé tváře, na které už masáž ani cvičení nezabírá, nemusíte hned strašit skalpelem. Existují téměř neinvazivní, speciální výplně, které se vstříknou pod kůži. A i kdyby to nepomohlo – budeme sice starší, ale zato chytřejší.





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat