Prostreno.cz

Kurkuma bělí zuby a zpomaluje tvorbu vrásek

Kurkuma je neodmyslitelnou součástí indické kultury, ale na chuť jí přišli i Evropané. Jaký vztah k ní máte vy? Seznamte se s jejími zkrášlujícími účinky!

Kurkuma neboli indický šafrán je vyhledávané kuchyňské ochucovadlo i mocný prostředek alternativní medicíny. Zatímco o kulinářském využití a zdravotních benefitech se mluví neustále, její kosmetické schopnosti se tak často neřeší. Vy je znáte? Tyhle můžete vyzkoušet v praxi!

Rozjasněná pokožka, které si okolí všimne

Pokud chcete docílit vzhledu filmové hvězdy, je pro vás jmenovaná přísada správnou volbou. V čem tkví její tajemství?

„Hlavní předností je vysoký obsah kurkuminu, což je silný antioxidant s protizánětlivým působením. Ten pleť prokazatelně rozjasňuje, regeneruje a omlazuje, přičemž jí chrání před poškozením,“ vysvětluje Shadoh Punnapuzha, která v americkém New Yorku založila vyhlášený obchod s produkty přírodní kosmetiky. Ptáte-li se na to, jak si připravit masku, postačí jen kurkumu smíchat s vodou v takovém poměru, aby vznikla konzistence pasty.

Konec tmavých kruhů

Není vám jasné, proč se vám vybarvily tmavé obroučky kolem očí? S největší pravděpodobností vaše tělo produkuje příliš mnoho pigmentu. Skrze tenkou kůži vám ale také možná prosvítají cévy, které jsou s přibývajícím věkem stále viditelnější. Anebo je příčinou nevhodný jídelníček, nedostatek spánku či dehydratace. I v tomto případě se ale indický šafrán hlásí o slovo!

„Jelikož je kurkuma osvědčeným zesvětlujícím prostředkem, je na zmírnění tohoto problému ideální. Zároveň stimuluje krevní oběh a snižuje otoky, což je ku prospěchu věci,“ domnívá se dermatoložka a spolumajitelka losangeleské kliniky estetické medicíny Courtney Chiusano.

Úsměv jako celebrita

Barva uvedené ingredience rozhodně nebudí dojem, že by mohla cokoli zesvětlit. Ale předsudky stranou, přátelé!

„Navzdory svému charakteristickému žlutému odstínu dokáže toto koření bělit zuby, zatímco díky svému složení zlepšuje stav dásní a tlumí záněty. Můžete si z něj vyrobit vlastní zubní pastu. Stačí jeho čtyři lžičky smíchat s polovičním množstvím jedlé sody a přidat trochu kokosového oleje,“ doporučuje americká vizážistka Medina Tshibemba, která se specializuje na zdravý životní styl.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat