Prostreno.cz

Zlepšete si kvalitu pleti pomocí citronu

Kdo má před příchodem nejkrásnějších svátků roku volného času nazbyt? Nikdo! A proto je vítaná každá pomoc, která dokáže omladit rychlostí blesku. Jednu pro vás máme a vaše pokožka ji bude zbožňovat!

Při všem tom předvánočním shonu nemáte na zkrášlování ani pomyšlení? Co když vám řekneme, že kvalitu pleti lze vylepšit za několik málo minut? K takovému zázraku jsou navíc potřeba pouhé tři suroviny, které máte s největší pravděpodobností po ruce. Pojďme si je bez zbytečných okolků představit!

Aspirin není obyčejný lék

Většina lidí si na aspirin vzpomene při horečce nebo bolestech hlavy, svalů nebo zubů. Ovšem léčivo, jehož historie výroby sahá až do 19. století, má mnohem širší pole působení. Je totiž silným protivníkem akné a černých teček, zatímco léčí ekzémy. Zároveň odstraňuje odumřelé buňky a čistí póry, čímž je pomáhá zmenšit. Rozdrťte tak pět tablet a promíchejte je s další přísadou. Tou je?

Přítel citron 

Jistě se shodneme na tom, že citron je nevyhledávanějším citrusovým plodem. A důvody jsou zřejmé. Je napěchován vitaminem C, stejně jako draslíkem, hořčíkem a železem. Má také antibakteriální, protizánětlivé, antioxidační a detoxikační schopnosti. Rovněž dokáže posílit imunitní systém, podpořit ztrátu hmotnosti, zabránit různým infekcím nebo ulevit při migréně. Naprosto samostatnou kapitolou jsou pak jeho kosmetické přednosti. Při vnější aplikaci reguluje tvorbu kožního mazu, snižuje viditelnost jizev, sjednocuje tón pleti a chrání ji před poškozením. Připravte si tři polévkové lžíce citronové šťávy, spojením s aspirinem vznikne hmota, do níž je ovšem nutné přidat ještě něco…

Med jako triumf

I med má své sladké přednosti. Nelze mu odepřít vysoký obsah výživných látek, stejně jako hydratační schopnosti. Souběžně zpomaluje proces biologického stárnutí, uklidňuje podráždění, regeneruje a udržuje pokožku zdravou, vláčnou a projasněnou. Bohatě postačí jedna polévková lžíce, která je poslední ingrediencí této zkrášlující masky. Na závěr je třeba zmínit, že ideální doba působení je nějakých 20 minut, poté odstraňte pozůstatky vlažnou vodou nebo vlhčenými ubrousky.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat