Prostreno.cz

Podmáslí čistí pokožku a zesvětluje pigmentové skvrny

Pijete podmáslí, protože vám dělá dobře na žaludek? Ano, to má v popisu práce. Když si ho ale budete dávat na obličej i vlasy, můžete zpomalit tvorbu vrásek a zastavit lupy!

Podmáslí pomáhá při trávení, podporuje vstřebávání hořčíku, posiluje imunitní systém, detoxikuje játra a snižuje cholesterol i vysoký tlak. Tyto účinky stejně jako nízké procento tuku a vyšší podíl vápníku, z něj dělají zdravý a doporučovaný nápoj. Ovšem velice oblíbené je i při vaření, protože ho lze přidat do domácích marinád, smoothies, polévek, salátových dresinků nebo pečiva. Už jste ho zkusili jako kosmetiku? Že ne? Tak to jste o hodně přišli. Dokáže totiž tohle!

Už žádné pigmentové skvrny!

Podmáslí je bohaté na kyselinu mléčnou, která se v kosmetickém průmyslu využívá především pro své exfoliační schopnosti i redukci prvních projevů stárnutí a pigmentových skvrn. Pokud vás tedy trápí nevyrovnaný tón pleti či vrásky, prostřednictvím vatového tamponu si ho nanášejte na obličej v pravidelných intervalech. Na pozitivní změny nebudete čekat dlouho!

Hloubková očista

Tento nápoj, na kterém si rádi pochutnávají dietáři i příznivci zdravého životního stylu, funguje také jako báječný čisticí prostředek. Spolehlivě odstraňuje prach, nečistoty i přebytečné oleje, které na pokožce za celý den ulpí. Zároveň ji vyživí, poskytne hydrataci, zjemní a rozjasní, čehož si všimnete hned po první aplikaci. Sluší se zmínit, že pro maximální efekt ho lze smíchat s trochou olivového nebo mandlového oleje.

Vzpruha pro vlasy

Jmenovaná potravina tekuté konzistence je velice prospěšná i pro vlasy. Obsažené bílkoviny i široká škála vitaminů a minerálů příznivě zapůsobí na jejich růst i kvalitu, přičemž zastaví lupy a zabrání nadměrnému vypadávání. Připravte si masku, která se skládá z menšího šálku podmáslí, jednoho vajíčka, třech lžic medu, lžíce olivového oleje a celého banánu. Jakmile tyto suroviny zpracujete v mixéru, čímž vznikne hladká pasta, naneste ji po celé délce a nechte působit 20 minut. Poté hřívu umyjte tak, jak jste zvyklí a upravte běžným způsobem.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat