Prostreno.cz

Důmyslná schovka pro povislá víčka

S přibývajícím věkem začne mnoho žen a někdy i mužů trápit přebytečná kůže v očních partiích. Co na povislá víčka opravdu pomáhá? A kdy má operace smysl?

Má je Helen Mirren, Jennifer Lopez, ale i Gisele Bündchen nebo Kate Moss a s nimi i miliony dalších žen. Povislá víčka. To je tehdy, když ta pohyblivá část víčka už není takřka vidět, protože ji překrývá volnější část kůže. Vada na kráse? No někdy možná, ale rozhodně ne taková, abyste ji hned museli řešit operativně. Unaveného pohledu se totiž můžete zbavit i bez zásahu plastického chirurga.

Jak vznikají povislá víčka

Velmi často za to může genetika. Objevovat se začnou někdy kolem 30. roku, kdy tkáň už začíná ztrácet svoji elasticitu. Navíc se kůže ztenčuje a tím se zmenšuje také obsah vody a tuku. Povolením tkáně ztrácí kůže na pružnosti, a to může mít za následek její přebytek na místech, kde bychom si to nejméně přáli. Vedle přirozeného procesu stárnutí kůže ale přispívají k předčasnému povadání i přílišné opalování nebo nezdravý životní styl (stres, kouření, nedostatek spánku, konzumace alkoholu, nadměrný obsah soli v potravinách).

Zapomeňte na zázračné krémy

Bohužel ani krémy z řad těch velmi luxusních a drahých vás už existujících povislých očních víček nezbaví (přestože to slibují). Zpevňujícími očními krémy jim můžete pouze předcházet. Některé dokážou svým složením podpořit tvorbu nových pojivých vláken, další zase posilují ty stávající. Jiné krémy pracují hned na dvojím základě – dodáváním vláčnosti do pokožky bojují proti povislým partiím a vráskám.

Speciální masáže

Proti nateklým horním víčkům (například po předešlé bujaré oslavě) pomohou profesionální lymfodrenážní masáže. Jedná se o jemné masáže, které jemně odplaví zadrženou tekutinu z tkáně. Jemnější verzi můžete doma vyzkoušet jako první pomoc – při nanášení očního krému pohlaďte s lehkým tlakem ukazováčkem nejdříve kořen nosu a pak obočí nad každým okem a pak jemným poklepem všemi prsty kolem očního důlku a od vnějšího k vnitřnímu koutku oka. Vyzkoušet také můžete obklady z černého čaje.





Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat