Prostreno.cz

Hříšníci v životosprávě žijí zpravidla déle

Dobrá zpráva pro všechny, kdo si rád dá třeba víno, miluje kávu nebo nosí pár kilo navíc. Právě tak se totiž můžete dožít klidně i 100 let.

Tahle studie se vám bude líbit: Kalifornští vědci se totiž dotazovali od roku 2003 skoro 1600 lidí nad 90 let, co dělali, aby dosáhli takového věku. Každého půl roku museli také podstoupit různá lékařská vyšetření. A z dotazníku a testů zjistili následující výsledky:

Konzumenti alkoholu a kávy žijí zpravidla déle než abstinenti

Báječný důvod zapomenout na „suchý únor“ a zapít to třetím šálkem kávy. Pokud si totiž dopřejete občasnou skleničku piva nebo vína a káva nebude jediným zdrojem přijímaných tekutin, máte skutečně větší šanci dožít se vyššího věku než ti, kteří zásadně odmítají obojí.

Lidé, kteří po 70. roce života mají spíše nadváhu, žijí déle než ti, kteří jsou normální nebo mají podváhu.

I tohle jsou zprávy, které sice nejsou nové, ale o to raději je člověk slyší. A to nemluvě o tom, že diety jsou nezdravé, zatímco jídlo přináší požitek.

Bohužel existuje i ALE

Nejde (bohužel) o to, že se každý den opijeme, vypijeme 20 káv a budeme se pyšnit 40 kilo navíc, ale jen o to, že jednoduše jedna sklenička na zdraví a kousek dortu ke kávě v neděli vám dokáže vylepšit a tím možná i prodloužit váš život.

 





Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat