Prostreno.cz

Nejlepší surovina z kuchyně pro podporu růstu vlasů

Vypadávání vlasů poukazuje na skutečnost, že tělo s něčím bojuje, ať už to jsou splašené hormony, nedostatek živin, porucha funkce štítné žlázy nebo stres. Chomáčky vlasů v odtokovém sítku a na hřebenu pak neskutečně děsí. Víte ale, že doma máte něco, co tak cenným ztrátám zabrání?

Polévky, omáčky, dipy a další a další dobroty by bez česneku tak skvěle nechutnaly. V kuchyni je totiž jako doma, protože dodává jídlu výrazně silnou chuť. Ovšem nejen to. Tato zázračná přísada je víc než jen dochucovadlem. Podporuje růst vlasů a zabraňuje jejich vypadávání!

Tak trochu kosmetický všeuměl

Podle studie publikované v indickém časopise Dermatology, Venereology and Leprology, aplikace pětiprocentního česnekového gelu na oblasti, kde došlo ke ztrátě vlasů, vedla k opětovnému růstu v dříve plešatých oblastech pokožky hlavy. Podle vědců za to může síra a selen. Česnek však má i antimikrobiální vlastnosti, které pomáhají ničit choroboplodné zárodky a bakterie, jež jsou odpovědné za poškození pokožky hlavy.

Pryč se zbytky šamponů a kondicionérů

Je známo, že syrový česnek je bohatý na obsah vitaminu C, který si se zdravím vlasů taktéž rozumí. Zvyšuje produkci kolagenu, jež stimuluje růst, selen zase pomáhá zvyšovat krevní oběh a zajišťovat výživu. Zároveň čistí vlasové folikuly, posiluje je a zabraňuje jejich ucpávání. V neposlední řadě česnek úspěšně bojuje proti lupům. Jestli po přečtení všech ctností oblíbené suroviny z kuchyně máte pocit, že potřebujete navštívit lékárnu a česnek si obstarat v nějaké „vymazlenější“ formě, zadržte. Vystačíte si s tím, co máte.

Maska, či sérum?

Přidejte prolisovaný česnek do misky a vmíchejte med (množství se odvíjí od délky vlasů). Vytvořte pastu, tu aplikujte na vlasy a pokožku hlavy a nechte 30 minut působit. Poté opláchněte pod tekoucí vodou. Praktikujte jednou týdně. Nemáte-li med, použijte mírně zahřátý kokosový olej. Připravit si můžete i česnekové sérum.

Vše, co musíte udělat, je nasekat několik stroužků česneku a ty zalít olivovým olejem. Sklenici, ve které sérum uchováte, dobře zavíčkujte a uložte na chladné a suché místo. Tam nechte sedm až 14 dní odpočívat, občas protřepte. Následně scezený česnekový olej naneste na suchou pokožku hlavy, promněte, nechte půl hodinky působit a umyjte šamponem jako obvykle. Opakujte do zlepšení stavu.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat