Prostreno.cz

Zimní strava pro bezchybnou pleť

Péče o pleť během zimy představuje výzvu. Přetopené místnosti, přechody z tepla do zimy, studený vítr, ale také slunce, dráždivý kontakt s roláky a šálami jí rozhodně nedělají dobře. Výsledkem je suchá, matná nebo červená pokožka, která někdy i svědí. Čím jí ještě víc „nakládáte“? Jedna chyba střídá druhou!

Netrvá věčně a mnozí ji milují víc než léto. Zima je prostě svá. Bez úhony ji však „přežije“ jen pleť, která je na ni připravená. Skutečně v tomhle směru děláte všechno dobře? A jak se tedy postavíte k těmto omylům?

Pijete málo vody

Zima nebo léto. Bez ohledu na počasí je nutné dodržovat pitný režim, jinak pokožka začne vypadat vyprahle. Voda jí dodává pružnost, takže i když v chladných měsících nemáte stejnou žízeň jako v těch teplých, striktně si hlídejte, jaké množství tekutin do sebe přes den dostanete. Závlahu berte i přes polévky a čaje.

Jíte špatná jídla

Na zeleninu a ovoce rozhodně nezapomínejte. Antioxidanty, jako je vitamin C, bojují s aktivitou volných radikálů, které způsobují oxidační poškození buněk. Kvůli tomu pleť působí matně a vrásčitě. Céčko zároveň zvyšuje produkci kolagenu, jež se stará o pevnost a pružnost pokožky.

Musíte tak vědět, že konkrétně zelená listová zelenina je bohatým zdrojem antioxidantů. Šup s ní do salátu! Určitě však jeho potenciál nezabíjejte kousky smaženého kuřete nebo slaniny. To si radši místo toho každý den dopřejte hrst ořechů. Mandle, pistácie či „vlašáky“ posilují imunitu a jsou vynikajícím zdrojem vitaminu E a omega 3 mastných kyselin. Starají se tak o přirozený jas pleti.

Máte stále stejný krém

Jeden krém pro léto i zimu? Chyba. Vybírejte si ty hutnější a vyživující, ideálně s obsahem antioxidantů, jak jinak. Brání pleť před okolními vlivy a preventivně působí proti ztrátě vlhkosti. Chystáte-li se na hory, použijte krémy s UV ochranou, ve vyšších nadmořských výškách je slunce agresivnější. Nezapomeňte také, že 80 % UVA i UVB záření pronikne i skrz mraky v takových těch depresivních šedých dnech, během kterých máte chuť jen tak ležet u televize.

Pořád obrušujete

Jednou za dva týdny proveďte peeling, obnova pokožky je žádoucí za každých okolností. Kůže v zimě produkuje méně mazu a je tak náchylnější ke vzniku šupinek. Peeling však skutečně neprovádějte častěji, než se doporučuje. Mohl by narušit křehkou ochrannou vrstvu pokožky. Méně je v tomto případě více.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat