Prostreno.cz

Méně známá využití živočišného uhlí

Máte doma živočišné uhlí? A co kdybyste s ním zkusili vyzrát na vysoký cholesterol, únavu, nepříjemné bolesti nebo akné? Je to totiž možné!

Živočišné, nebo chcete-li aktivní uhlí, je snadno dostupný medicínský produkt, jenž pohlcuje bakterie, odpadní produkty, toxiny, chemické sloučeniny a další nežádoucí látky, které bývají příčinou nejrůznějších zažívacích obtíží. Nedá se ale využít i k jiným účelům? Ale to víte, že ano! Jen o tom zatím možná nevíte!

Detox, co tlumí bolest a dodá energii

Jak již bylo naznačeno v úvodu, aktivní uhlí se může pochlubit detoxikačními vlastnostmi, které se ale nedotknou jenom trávení, neboť zapůsobí i na ledviny a játra. Díky tomu přispívá k útlumu bolestí, přičemž zvyšuje i hladinu energie. Ochránit vás však může také před nežádoucími vedlejšími účinky antibiotik. Tedy alespoň podle odborníků, kteří se domnívají, že toto léčivo je vhodné i ke zmírnění toxické zátěže způsobené konzumací potravin, při jejichž pěstování se používají pesticidy a herbicidy.

Bezproblémová regulace cholesterolu

Co si vlastně představit pod pojmem vysoký cholesterol? To může být těžká otázka. Zjednodušeně lze tento stav vysvětlit jako nepříznivě změněnou skladbu krevních tuků, čemuž se říká dyslipidémie. Jedná se o rizikový faktor kardiovaskulárních onemocnění, arteriální hypertenze nebo poruch krevního oběhu. Aktuální statistiky uvádí, že dyslipidémii čelí více jak 70 procent tuzemské populace, což je alarmující. Poznatky jisté americké studie ale možná objevily řešení. Podle nich pravidelná konzumace jmenovaného „temného produktu“ dokáže snížit cholesterol o 25 procent.

Oslavte konec akné

Nanášení černého uhlí na pokožku nevypadá kdovíjak přitažlivě, ale na druhou stranu je to skvělá pomoc, když vás trápí akné. Taková kúra totiž čistí pleť i ucpané póry, které tím navíc zmenšuje. Zároveň redukuje tvorbu mazu a vykazuje protizánětlivé a antibakteriální účinky. Pro upřesnění je třeba zmínit, že maska se připravuje rozdrcením tablet, k nimž se přidá optimální množství vody.





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat