Prostreno.cz

Okořeňte si hubnutí bez chuti

Pokud chcete zhubnout, máme pro vás tip. Tou nejsnadnější cestou totiž je nastartovat metabolismus! Že to není tak jednoduché? Ale ano! Prozradíme vám, které koření vám s tím může pomoci.

Jakmile se řekne „zdravá strava“, všichni si hned představí dostatek tekutiny, potraviny plné bílkovin a žádný cukr. Co ale mnoho z vás neví, je, že také jisté druhy koření mohou na naši váhu mít velký a pozitivní vliv.

Vyzkoušejte římský kmín

Ve své studii zkoumali vědci lékařské fakulty univerzity v Iránu vliv římského kmínu na váhu člověka. Pro výzkum rozdělili zúčastněné ženy do dvou skupin. Obě skupiny se stravovaly v období tří měsíců výhradně zdravými potravinami a nezkonzumovaly během dne více než 500 kalorií. A jediný rozdíl mezi nimi byl ten, že jedna skupina každou ráno snědla 3 gramy římského kmínu, rozmíchaného ve 140 gramech jogurtu.

Výsledky ukázaly, že právě tato skupina po skončení časového období zhubla dohromady téměř 6 kilogramů. Navíc se zbavily v průměru 14,64 procenta tělesného tuku, zatímco u druhé skupiny to bylo pouhých 5 procent.

Římský kmín totiž obsahuje velké množství fytosterolů, které zabraňují v přijímání cholesterolu do těla a ochraňují ho tak před škodlivým tukem v krvi. Takže pokud toužíte shodit nějaké kilo, a hlavně se zbavit přebytečného tuku v těle, římský kmín byste do jídelníčku měli zařadit mnohem více, než jen jako součást chleba.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rizoto

(1 hlasů)

Kapr se zeleninou

(3 hlasů)

Slaninové brambory

(5 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat