Prostreno.cz

Vyzrajte na bolest hlavy. I bez léků!

Bolest hlavy umí člověku pěkně zkazit den. Obvykle na ni spolehlivě zaberou analgetika, ovšem pokud máte tu možnost, zkuste některý z přírodních postupů proti bolesti.

Samozřejmě, těžko budete sahat po přírodních technikách úlevy od bolesti hlavy třeba v práci, nebo když okolo vás doma pobíhají děti, ale bude-li to jen trochu možné, vyzkoušejte je – pomáhají a nezatěžují tělo chemikáliemi.

Způsob č. 1: Chlad

Klasická pomoc, jak si ji pamatujeme z dětství – když nás bolela hlava, dala nám maminka chladný obklad. Zkuste tenhle postup i jako dospělí, funguje totiž nezávisle na věku!

Způsob č. 2: Teplo

Tak trochu protipól předchozí rady. Zabírá především u bolestí hlavy způsobených stresem nebo napětím, případně „zatuhnutím“ krku. Pořádně se prohřejte. Dopřejte si například horkou vanu nebo sprchu, případně si za krk dejte nahřátý polštář.

Způsob č. 3: Masáž

Konečky prstů jemně masíruje krk, spánky, pokožku hlavy a ramena. Nebo ještě lépe – požádejte o masáž někoho v okolí. Uvidíte, že se vám uleví.

Způsob č. 4: Spánek

Pokud není bolest tak výrazná, že vám brání usnout, je spánek tím nejlepším lékem. Hlava vás totiž může bolet i ze stresu a únavy. Proto je dobré se z ní doslova vyspat.

Způsob č. 5: Relaxace

Lehněte si v tmavém či zšeřelém pokoji, zavřete oči, uvolněte všechny svaly a myslete na něco hezkého. Zkrátka si dopřejte pořádnou relaxaci! Pomoci si můžete i aromatickým olejem, třeba levandulovým nebo heřmánkovým.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Zapečená celozrnná houska

(17 hlasů)

Snídaně s malinami

(20 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat