Prostreno.cz

Adaptogenní byliny proti stresu i únavě

Nemáte právě lehké životní období, protože jedna krizová situace střídá druhou? O důvod víc, proč se seznámit s adaptogenními přírodními prostředky. Díky nim i ten největší psychický nápor zvládnete s úsměvem na tváři!

Adaptogen je termín z alternativní medicíny. Označuje rostlinu, která zvyšuje odolnost těla vůči stresu a zlepšuje schopnost odolávat všem nepříznivým podmínkám. Jako první ho použil ruský vědec Nikolaj Lazarev, který poukázal na to, že takový prostředek zmírňuje nervozitu prostřednictvím široké škály biochemických faktorů, zatímco normalizuje hladiny hormonů. Že by se vám uklidňující doping teď opravdu hodil? Stačí si vybrat!

Malý zázrak lékořice

V souvislosti s adaptogeny se hodně často mluví o lékořici lysé. Ta kromě toho, že má výše popisované účinky, také posiluje imunitu, zastavuje záněty dýchacích cest a urychluje hojení ekzémů. Doporučuje se ovšem i při nepravidelné menstruaci, trávicích potížích a dlouhotrvající únavě. Rovněž má příznivý vliv na slinivku, průchodnost cév a celý kardiovaskulární systém. A jestli léčí i tu lásku, jak se zpívá v jedné známé písni? Těžko soudit, nezbývá, než vyzkoušet to v praxi…

Mocná svatá bazalka 

Svatá bazalka je považována za nejposvátnější bylinku hinduistického náboženství, a to již celá tisíciletí. I ona harmonizuje organismus a pomáhá mu zvládat vypjaté chvilky. Navíc představuje prevenci onkologických onemocnění, podporuje činnost oběhové soustavy a normalizuje krevní tlak. Odborníci si tento bazalkový druh spojují i s vylepšenými mozkovými funkcemi, útlumem bolestí hlavy a regulací škodlivého cholesterolu.

Účinný indický ženšen

Ashwagandha neboli indický ženšen má skvělou pověst nejen mezi příznivci alternativní medicíny, ale i odborníky. Ti všichni přísahají, že takřka okamžitě po konzumaci zklidní mysl a upraví produkci hormonů, včetně těch stresových. Pro své protizánětlivé, antibakteriální a antivirové schopnosti je také silným protivníkem infekcí, přičemž usnadňuje rekonvalescenci po těžkých chorobách. Ulevuje i při astmatu, artritidě a osteoporóze. Indický ženšen také zvyšuje šance na početí, stimuluje metabolismus a zpomaluje stárnutí.





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat