Prostreno.cz

Kvalitu vlasů překvapivě zlepšují slunečnicová semínka

Matné vlasy bez života, které vypadávají, jsou suché a mají roztřepené konečky? Dejte jim šanci a ještě je nestříhejte! Jejich krásu i zdraví totiž zachrání slunečnicová semínka!

Za jeden kilogram zaplatíte něco okolo 65 korun. Se slunečnicovými semínky se lze nejčastěji setkat na pečivu. Plní totiž funkci posypu. Nejen estetickou. Slunečnicová semínka jsou univerzální pochoutkou, která leckomu nahrazuje nezdravé bramborové lupínky. Stačí je hodit na pánev, pomalu pražit a následně dochutit oblíbeným kořením.

Bývají bohatým zdrojem zdravých tuků, prospěšných rostlinných sloučenin, vitaminů a minerálů. Kromě toho také mají protizánětlivé a antioxidační vlastnosti. Co se týče zdravotních účinků, tak zlepšují trávení, výkon mozku a fungování kardiovaskulárního systému. Ovšem ony se starají i o krásu a kvalitu vlasů! Nevěříte?

Sbohem, lupy!

Jistý průzkum dokázal, že když slunečnicová semínka zařadíte do svého jídelníčku (aspoň třikrát, čtyřikrát týdně), dočkáte se za pár týdnů zdravých vlasů bez otravných lupů. To vše díky bohatství vitaminu B, který dodává vlasové pokožce potřebnou výživu a celkově zlepšuje její stav.

Stop vypadávání

Podle výzkumníků je uvedená potravina vynikajícím lékem na vypadávání vlasů. Patří k zásobárnám vitaminu E neboli významného antioxidantu, jež hydratuje suchou pokožku a pokožku hlavy. Přičtěte k tomu přítomné železo a zinek a můžete počítat i se samotnou podporou růstu pramenů. Chce to ale pravidelnost v konzumaci. Tělo potřebuje aspoň jednu polévkovou lžíci slunečnicových semínek denně. Přidávejte je do salátů, nebo je nadrťte a obalte jimi plísňový sýr. Použít se ale dá i kvalitní slunečnicový olej, jež je ceněný pro změkčující a zvláčňující schopnosti. Milují ho hlavně vlasy poškozené, lámavé a bez lesku.

Výživná kúra

Olej zahřejte a vmasírujte ho do vlasů. Začněte u konečků a propracujte se až ke kořínkům, tedy pokud jsou vaše vlasy spíš suché. V případě těch mastnějších s nanášením oleje přestaňte zhruba v polovině jejich délky. Pro intenzivní hloubkové ošetření hlavu zabalte do igelitového sáčku a ručníku a olejíček nechte působit 30 minut až hodinu. Potom vlasy umyjte obvyklým způsobem. Provádějte jednou týdně a těšte se z prvních pozitivních výsledků.

Veškeré názory a tvrzení jsou dílem autora článku.

Zdroje: www.healthline.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat