Prostreno.cz

Potraviny z kuchyně pro pevné nehty

Olivový či kokosový olej, česnek nebo mléko? Takové poklady skrývá téměř každá domácnost. Málokdo ale tuší, že jde o úžasné posilovače nehtů!

Asi všechny ženy chtějí mít krásné a silné nehty. Pravda ovšem je, že běžné životní situace a určité návyky nahrávají spíše opaku. Úklid s agresivními přípravky, dehydratace, užívání některých léků, hormonální nerovnováha, časté diety a s nimi spojené nutriční nedostatky, kouření, používání odlakovačů na bázi alkoholu, chronický stres – tohle všechno nehty připravuje o kvalitu, odolnost a dobrou kondici. Čím je zpevnit, aby vám zase dělaly radost? Pro pomoc se vydejte do kuchyně! Tyhle prostředky fungují na výbornou.

Do služby se hlásí olej

Když jde o přirozené posílení nehtů a prevenci jejich třepení a lámání, vždy přijde řeč na olej. „Olivový olej je bohatý na vitamin E. Nabízí také báječné zvlhčující vlastnosti a snadno se vstřebává, což je skvělé i pro zajištění růstu. Namáčejte si v něm lůžka asi tak 20 minut týdně, abyste naplno pocítili jeho potenciál,“ doporučuje newyorská dermatoložka Julie Russak s tím, že před touto kúrou je vždy lepší olej mírně rozehřát. Nemáte-li ho zrovna po ruce, využít můžete i olej kokosový. Ani ten vás nezklame!

Přizvěte ke spolupráci česnek

Potírat si nehty česnekem? I to kupodivu zabírá. A nebojte, jeho typický zápach z nich zmizí během několika minut. Proč je právě tahle přísada tolik vychvalovaná? Prvním důvodem je, že platí za silné antiseptikum, takže se postará o likvidaci bakterií, jež jsou sice okem neviditelné, ale způsobují plísně a tím i lámavost. Druhou výhodou je obsah selenu a třetí předností antioxidační působení. Nechcete-li rozmělněný česnek používat v syrovém stavu, můžete ho přidat do bezbarvého laku a tím ho mít neustále k dispozici.

Mléko jako kosmetický spojenec

Mléko je nabité vitaminem D, vápníkem a bílkovinami, což z něj dělá nejlepšího přítele domácí manikúry. Zahřejte jeho menší množství v misce a ponořte do ní na chvíli prsty. Pokud budete celý proces opakovat alespoň dvakrát týdně, výsledky zpozorujete co nevidět. Proč mléko nalévat jen do kávy, když nabízí tak dobré služby?

Zdroje: julepblog.com, womenshealthmag.com, thebeautygypsy.com, insider.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat