Prostreno.cz

Přírodní prostředky s příznivým vlivem na plodnost

Biologické hodiny tikají ostošest, ale těhotenský test pořád ukazuje jen jednu zatracenou čárku? Nezoufejte a pokuste se zůstat v klidu. A hlavně jezte vlašské ořechy, avokádo, fazole a cizrnu!

Cesta k rodičovství může být obrovskou životní výzvou. Dle aktuálních statistik má problémy s početím každý šestý pár, ovšem odborníci předpovídají, že se jejich počet v budoucnu zdvojnásobí. Ženy podle nich mateřství dlouho odkládají, mužům zase nesvědčí znečištěné životní prostředí, jež ohrožuje spermie. Zatímco některé dvojice svěřují svůj osud do rukou asistované reprodukce, jiné důvěřují přírodním prostředkům. Třeba tyhle mají na plodnost opravdový vliv!

Vlašský ořech hází záchranné lano

Vědci pějí na vlašské ořechy pouze chválu. Třeba američtí experti z Alabamské univerzity se na základě svého průzkumu domnívají, že podstatně snižují riziko chronických chorob a prodlužují délku života. Jiná studie zase prokázala, že konzumace 75 gramů denně zlepšuje kvalitu mužských pohlavních buněk. Ani ženy nezůstanou o účinky ochuzeny, neboť obsažená kyselina listová podporuje zachycení a uhnízdění oplozeného vajíčka v děložní sliznici.

Avokádo, batáty a ovesné vločky 

Co jen může mít společného tropické ovoce se sladkými bramborami a obilným produktem? Bude toho asi víc, především však jde o vysoký obsah vlákniny. Ta je velice užitečná při odstraňování odpadních látek, neboť je pomáhá vylučovat z organismu. V rámci detoxikačního úklidu myslí i na přebytečné hormony, které by mohly způsobit hormonální nerovnováhu a tím i neplodnost. Tedy alespoň tak to zmiňují poznatky výzkumu, který byl uskutečněn americkým Národním ústavem zdraví (​NIH).

Nepodceňujte fazole

Někteří specialisté upozorňují na to, že šanci na úspěšné početí lze zvýšit konzumací fazolí. Je to prý z toho důvodu, že zprostředkovávají rostlinné bílkoviny, jež jsou potřebné pro fungující reprodukční systém. Pokud vám fazole příliš nechutnají, můžete si „naordinovat“ třeba cizrnu. I ta se počítá!

Zdroje: healthline.com, academic.oup.com, nih.gov





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Lasagne

(2 hlasů)

Boloňské špagety

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat