Prostreno.cz

Hubnutí bez hladovění s těmito potravinami

Jíst, kolik chcete, a přitom nepřibírat a zároveň předcházet civilizačním chorobám? Že to není možné? S těmi správnými potravinami ano!

Jedním z nejefektivnějších triků při hubnutí bez hladovění spočívá v tom, do hlavní role svého jídelníčku obsadit potraviny s nízkým obsahem kalorií v syrové nebo dušené formě. Proč to funguje? Když zaplníte žaludek nízkokalorickými potravinami, zbyde méně místa pro sacharidové a tučné bomby, přijmete velké množství vitaminů a dalších zdravých živin.

A následujících potravin můžete sníst, kolik snesete.

Okurky

Okurky se skládají z 97 procent z vody. To z nich dělá zeleninu s nejméně kaloriemi. Na 100 gramů okurky připadá 12 kcal. Malé se dají sníst jen tak, větší si můžete nakrájet třeba do salátu – stačí přidat trochu čerstvých bylinek a ocet.

Ředkvičky

Ředkvičky sice nemiluje každý, ale obsahují velké množství zdravých látek. Mezi jinými vitaminy C a K nebo celou řadu vitaminů B. A se svými 14 kcal na 100 gramů jsou velmi oblíbené u každého, kdo si chce vylepšit figuru.

Kedlubna

I tuhle zeleninu si můžete dát podle libosti, protože 100 g kedlubny má jen 27 kcal. Pokud trpíte nadměrným nadýmáním, neměli byste to samozřejmě s konzumací kedlubny přehánět.

Červená řepa

Co mnozí netuší, je, že červenou řepu můžete jíst i syrovou. A jen v takovém stavu obsahuje všechny cenné živiny, které jsou například velmi nápomocné při regeneraci po sportu. Ve 100 gramech tmavě červeného kořenu je jen 49 kcal a díky svému vysokému obsahu vlákniny zasytí opravdu na dlouho.

Rajčata

Z velkého výběru různých druhů rajčat si jistě vybere každý. Se svým vysokým podílem vody a 24 kcal na 100 gramů patří také k oblíbené zelenině, která zasytí a pomůže při hubnutí.

Fenykl

100 gramů fenyklu obsahuje 31 kcal, takže této aromatické zeleniny můžete sníst opravdu hodně. Fenykl se dá konzumovat syrový, nebo jemně dušený ve vodě.

Salát

Především v horkých letních dnech dáváme přednost lehkým jídlům jako je třeba salát. A je jedno, pro jaký druh se rozhodnete – salát můžete konzumovat naprosto bez špatného svědomí.

Špenát

Jak zdravý je špenát se pozná podle barvy jeho listů. Tmavě zelené zabarvení způsobuje vysoký obsah chlorofylu. Nejzdravější je špenát syrový, kdy vařením nezničíte jeho cenné vitaminy a minerální látky.

Řapíkatý celer

Hodně oblíbený je řapíkatý celer v syrovém stavu jako tyčinky nebo nakrájený na menší kousky v salátu. Ale i uvařený může se svými 21 kcal ve 100 gramech hrát významnou roli různých pokrmů.

Borůvky

Lesní ovoce obecně patří k těm nejméně kalorickým a zároveň nejvýživnějším druhům ovoce. Borůvky mají například ve 100 gramech pouhých 40 kcal, jahody dokonce jen 32 kcal.

Zdroj: life line, healthline.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Svíčková na smetaně

(2 hlasů)

Tacos s lososem

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat