Prostreno.cz

Ječmenový čaj by ve vašich potravinových zásobách neměl chybět

Někoho deprimuje akné, jiného sužují zase chronické bolesti kloubů, otoky nebo problémy s trávením. Úlevu pro všechny ale slibuje čaj z ječmene! Dáte si také šálek?

Tuhle jste zavítali do obchodu se zdravou výživou a narazili tam na ječmenový čaj? Možná nevíte, co si o takovém neobvyklém občerstvení myslet. Tento nápoj, jehož chuť je popisována jako lehká a ořechová, je hodně oblíbený v Koreji, Japonsku a Číně, kde se dlouhá léta věří v jeho mocné léčivé působení. A že to nejsou pouhé domněnky, to potvrzuje celá řada studií. Jaké zásluhy mu odborníci připisují?

Spása pro bolavé klouby

Čaj, jehož hlavním základem je pochopitelně ječmen, vykazuje silné protizánětlivé účinky. Potvrzuje to hned několik výzkumů s průkaznými daty, ze kterých vyplývá i to, že díky této schopnosti okamžitě ulevuje při bolesti kloubů a snižuje otoky. Pro osoby s revmatoidní artritidou je tedy „jako dělaný“! Ocení ho ale i jedinci s jinými nepříjemnými potížemi.

Jistá stopka akné

I chronické onemocnění kůže nechvalně známé jako akné má zánětlivý základ. Protože zmíněný nápoj záněty zastavuje, může lidem s akné přinést výrazné zlepšení. Jeho vysoký podíl antioxidantů zpomaluje i stárnutí pleti, což je přidaná hodnota navíc. A když už jsme u toho…

Zesílená imunita

Zmíněné antioxidanty nefungují jen jako elixír mládí, velice příznivý vliv mají i na imunitní systém a obecnou odolnost organismu. Je prokázáno, že pravidelná konzumace „tekutého ječmene“ značně omezuje riziko infekcí, což z něj dělá přínosné podzimní občerstvení.

Trávení bez komplikací

Trápí vás pálení žáhy, časté nadýmání, nevolnost nebo otravné křeče v žaludku? I v takových situacích se vyplatí mít po ruce ječmenový čaj. Je považován za fantastický zdroj vlákniny, která dohlíží na peristaltiku střev, podporuje detoxikaci, zatne tipec přebytečným plynům a předchází zácpám. Zjednodušeně řečeno – s tímto medikamentem trávení „poběží“ jako dobře namazaný stroj!

Zdroje: healthybuilderz.com, senchateabar.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat